Ingezonden persbericht


Persbericht

20 september 2004

Bouwhandel ondersteunt boodschap gezond werken

Preventie van schade aan de gezondheid en voorkomen dat medewerkers arbeidsongeschikt raken, zijn belangrijke aandachtspunten in de arbeidsmarkt. Ook de bouwsector houdt zich er al jaren mee bezig om arbeidsproductiviteit en bedrijfsrendement veilig te stellen. Om met name kleine bedrijven en zzp'ers te bereiken heeft het Arboconvenant Bouw de professionele bouwmaterialenhandel bereid gevonden via hun vestigingen in het hele land informatie over de campagne WERKGOED te verspreiden.

Speciaal hiervoor is een toonbankdisplay ontwikkeld, waarin drie WERKGOED-folders zitten, waaronder een algemene folder over gezond werken in de bouw. Daarnaast bevat de display nog twee folders: één over vermindering van blootstelling aan kwartsstof en één over het verminderen van fysieke belasting in de bouw. De drie folders zetten helder en duidelijk uiteen welke maatregelen werkgevers én werknemers kunnen treffen om tot in lengte van dagen gezond en veilig hun beroep te kunnen uitoefenen.

Breed draagvlak

De professionele bouwmaterialenhandel onderschrijft de boodschap van WERKGOED dat preventie van schade aan de gezondheid en het voorkomen dat medewerkers arbeidsongeschikt raken belangrijke aandachtspunten zijn voor de bouwsector. Het is immers ook in het belang van de professionele bouwmaterialenhandel dat zzp'ers, werkgevers en werknemers van aannemingsbedrijven gezond blijven en aandacht hebben voor een gezonde werkaanpak.

Rol WERKGOED-arbovoorlichters

Op de website www.werkgoed.nl is onder de knop 'Voorlichting' informatie over deze actie opgenomen, zodat bezoekers van de site kunnen zien dat de professionele bouwmaterialenhandel informatie over WERKGOED kan verstrekken aan klanten. Voor de instructie van het eigen bouwmarktpersoneel over deze actie kan de professionele bouwmaterialenhandel rekenen op gedegen voorlichting en ondersteuning van de WERKGOED-arbovoorlichters. Zij leveren de displays persoonlijk af bij de vestigingen die hun steun aan de campagne hebben toegezegd en lichten de actie toe.

Arboconvenant Bouw

WERKGOED is de projectnaam van het Arboconvenant Bouw, waarmee AVBB, FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen gezond werken in de bouw stimuleren. Doelstellingen van WERKGOED zijn minder bukken en tillen, minder blootstelling aan kwartsstof en oplosmiddelen en een betere organisatie van bouwprojecten.

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie over WERKGOED kunt u kijken op www.werkgoed.nl of contact opnemen met communicatieadviesbureau DeJong&Verder, tel. (0344) 65 25 20, info@dejongev.nl.