3 e persbericht van maandag 20 september 2004

Eindhoven 20-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie mannen gepakt na vrijheidsbeneming

Een familieruzie omtrent een huwelijk leidde maandagmorgen rond 9.00 uur in Tilburg tot de ontvoering van een 25-jarige Eindhovenaar van Marokkaanse afkomst. De vrouw van het slachtoffer waarschuwde de politie toen er vanmorgen familieleden bij haar de deur forceerden. De politie hield in het stadsdeel Stratum drie mannen (60, 28 en 24 jaar oud) uit Tilburg aan. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering van de Eindhovenaar en zijn ingesloten. Maandagavond rond 20.00 uur is het slachtoffer in Loon op Zand vrij gelaten. Hij is door de politie opgevangen. De politie van Eindhoven en Tilburg doen gezamenlijk onderzoek naar deze ontvoering.

Eindhoven: Man voorkomt beroving

Maandag rond 6.30 uur heeft een onbekende man geprobeerd een 36-jarige Eindhovenaar te beroven. Het slachtoffer liep op straat naar zijn auto en zag toen een man bij een andere auto staan. Toen hij de sleutel in het portierslot stak werd hij door die man van achteren vastgepakt en met een mes bedreigd. De dader eiste geld. Het slachtoffer rukte zich los en werd nogmaals met het mes bedreigd. De Eindhovenaar pakte toen zijn sleutelbos en ging in gevechtshouding voor de dader staan. Die koos het hazenpad. De dader is een blanke man van ongeveer 1.65meter groot. Hij had een ovaal gezicht, blauwe ogen en een kleine neus. Hij droeg een witte muts en een blauwe spijkerbroek.

Helmond: Diefstal bestelbus

Maandag overdag is in de Smalstraat een witte Volkswagen Transporter met het kenteken VS-17-ND gestolen.

Helmond: Vergeten tas leidt tot ontruimingen

Een vergeten aktetas was maandagmiddag rond 15.30 uur aanleiding tot de ontruiming van de stadswinkel aan het Frans Joseph van Thielpark. De aktetas was achtergebleven nadat een man en een vrouw het kanoor bezocht hadden vanwege een aanvraag voor een verblijfsvergunning. Uit veiligheidsoverweging werden het kantoor en de direct naastgelegen panden ontruimd en de weg afgesloten. Toen de Explosieven Opruimings Dienst de tas veilig stelde kwam de eigenaar van de tas terug naar het kantoor. Hij was zijn tas vergeten. De veiligheidsmaatregelen werden direct opgeheven.

Reusel De Mierden: Verkeersongeval

Een vrouw van 65 uit Bladel is maandagavond rond 18.10 uur op de Willibrorduslaan met haar auto tegen een boom gebotst. De vrouw reed met haar auto in de richting van Hulsel en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. De vrouw is met hoofdletsel naar het Màxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht.