Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

29-09-2004
Openbare besluitenlijst college van B&W

Besluitenlijst vergadering B en W Datum: 21 september 2004

NR. AFD. ONDERWERP BESLUIT B EN W

0. ALGEMEEN BESTUUR

0-1 POI Slip van afd. POI dd. 12-9-2004 inzake aanstelling onbezoldigd ambtenaren tbv controlewerkzaamheden hondenbelasting. Conform advies. Met betrekking tot de tewerkstelling van medewerkers van het bureau Fiscaal Raadhuis bij de gemeente Edam-Volendam, ter uitvoering van controlewerkzaamheden hondenbelasting, wordt thans voorgesteld de door Fiscaal Raadhuis aangeboden medewerkers (zie bijlage) aan te stellen als onbezoldigd ambtenaar, in de functie van controleur hondenbelasting, onder toepassing van het bepaalde in artikel 1:3, 2e lid, CAR/UWO en de hieraan verbonden meldingsprocedure te volgen. 0-5 Secr. Slip inzake Jaarverslag commissie bezwaarschriften 2002-2003. Conform advies.
Jaarverslag met notitie en reactie voorleggen aan de commissie Algemene Zaken.
0-6 IBZ Slip van sectie Bestuursondersteuning dd. 14-9-2004 inzake Beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur. Aantal straatfotografen kermis Volendam. Conform advies.

1.De heer B. Kuijt te Schagen de verzochte informatie te verstrekken.
2.De heer B. Kuijt te informeren conform bijgevoegde brief. Regulering straatfotografen in 2005. Advies politie vragen.


1. OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID


1-0 IBZ Slip van sectie Bestuursondersteuning dd. 7-9-2004 inzake Winkelopenstelling op zondagen. Conform advies. Ik adviseer u pas een beslissing te nemen op beide verzoeken (i.c. het doen van een voorstel aan de raad) na afronding van het IOP en de Detailhandelstructuurvisie en beide verzoekers daarover te informeren. Nader advies t.a.v. onderdeel parkeren.

1-1 B&W Overleg met bestuur Volendams Museum over te nemen maatregelen om te komen tot een gebruiksvergunning. Er worden afspraken gemaakt.
1-2 B&W Vragen dhr. W. Keizer, raadslid, brandveiligheidsvoorzieningen betreffende het Volendams Museum. Het college stemt in met concept-beantwoording.


2. VERKEER, VERVOER EN WATERSTAAT


2-1 VROM Slip van sector Grondgebied dd. 7-9-2004 inzake parkeer en verkeersstromen onderzoek Edam ivm woningbouw en evt. parkeergarage op locatie Korsnäs in Edam. Besluiten akkoord te gaan om offerte aan te vragen om:

1.Onderzoeken wat de bestaande parkeerdruk in het centrum van Edam is en welke gebruikers dat zijn om te kunnen bepalen of de aanleg van extra parkeerplaatsen in het centrum van Edam noodzakelijk zijn.
2.Verkeersonderzoek te doen naar de gevolgen van het bouwplan voor de verkeersafwikkeling in het gebied bij een toename van 150 woningen.
3.Te onderhandelen met het Bouwfonds B.V. over het verdelen van de kosten van het onderzoek. Nader advies hoe deze kosten te financieren.
2-2 B&W Evaluatie verkeersmaatregelen Noordeinde/Haven/Zuideinde afgelopen seizoen voorbereiden.


3. ECONOMISCHE ZAKEN


4. ONDERWIJS


4-1 IWZ/BEL Slip van sectie Beleid d.d. 8-9-2004, inzake kosten ruimtelijke onder-bouw voor de bouw van 't Kofschip. Conform advies.
1. Een bedrag van .7.192,32 beschikbaar te stellen aan het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Volendam i.v.m. de opstelling van een ruimtelijke onderbouwing t.b.v. de bouw van 't Kofschip.
2. Dit bedrag betalen ten laste van de begrotingspost "onderwijshuisvestingsinvesteringen" (nr. 4.480.40.00).


5. CULTUUR EN RECREATIE


5-3 IWZ/BEL Slip van sectie Beleid d.d. 14-9-2004, inzake voorlopig beleidskader peuterspeelzaalbeleid. Conform advies.
1. Het voorlopig beleidskader peuterspeelzaalwerk vaststellen.
2. Direct na uw besluit de mening peilen van de stichtingen CBW en de Hummelhoek.

3. Het beleidskader ter vaststelling voorleggen aan de gemeenteraad.
4. Uitwerken van dat kader aan de hand van de geformuleerde uitgangspunten en invoeren vanaf 2006.


6. SOCIALE VOORZIENINGEN EN
MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING


6-1 Slip van coördinator sectie Administratie en Ondersteuning dd. 13-9-2004 inzake vaststellen subsidie WIW 2002. Conform advies. Kennisnemen van het door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid genomen besluit en een bedrag van.106.235,-- brengen tlv 098128 bestemde reserve WIW.


7. VOLKSGEZONDHEID


8. RUIMTELIJKE ORDENING EN
VOLKSHUISVESTING


8-2 VROM Slip van sector Grondgebied dd. 9-9-2004 inzake zienswijze Dhr. Vermeulen tegen uitbreiding lab HHNK, Burg. Versteeghsingel 41 te Edam. Conform advies.
De zienswijze van de heer Vermeulen om reden voornoemd in de bijlage afwijzen, waarna de bouwvergunning en vrijstelling (indien wordt voldaan aan bouwbesluit) kan worden verleend.
8-3 VROM Slip van sector Grondgebied dd. 30-8-2004 inzake verzoek tot toestemming van een demontabel terras op gemeentegrond (AMVO). Conform advies.
Met inachtneming van de toelichting de gevraagde grond, zijnde ±58 m2, tijdelijk in gebruik te geven ten behoeve van een demontabel terras o.b.v. jaarlijks precarioheffing met een maximum periode van vijf jaren (i.c.m. tijdelijke bouwvergunning o.b.v. art. 19 lid 2 WRO).


9. FINANCIERING EN ALGEMENE
DEKKINGSMIDDELEN


9-1 FIN Slip van de afd.FIN dd. 17-09-2004 inzake productraming 2005. Conform advies.
Vaststellen van de productenraming 2005 gemeente Edam-Volendam. 9-2 FIN Procedure onderzoek begroting 2005. Ingestemd wordt met het raadsvoorstel.