Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Harderwijk, 24 augustus 2004

Ikos start training voor jongeren in impasse

HARDERWIJK - Ikos hulpverlening in Harderwijk start een nieuwe training voor jongeren die het gevoel hebben dat ze in een impasse zitten. Vooral jongeren die vastlopen in hun relatie met hun ouders, die een scheiding van hun ouders achter de rug hebben, die flink gepest worden op school of die nare gebeurtenissen uit het verleden moeten verwerken, hebben baat bij deze training.

"Het is een training voor tieners die niet bij de pakken willen blijven neerzitten, maar die verder willen met hun leven", licht cursusleider René de Boer toe. "Als je op zoek wilt naar je eigen kwaliteiten en mogelijkheden, niet bang bent om naar jezelf te kijken en durft te veranderen, dan is deze training iets voor jou", stelt hij. "Dit is geen softe praatclub, maar vooral een actieve doe-groep. Naast ontspanningsoefeningen besteden we veel aandacht aan 'opkomen voor jezelf', het hebben van 'contact met anderen' en 'goed zorgen voor jezelf'."

De Boer geeft al jaren trainingen 'fysieke en verbale weerbaarheid' in het basis- en voortgezet onderwijs, het zogenaamde Rots en Waterprogramma. (www.rotsenwater.nl) Hij is overtuigd van de meerwaarde van deze workshop: "In het basis- en voorgezet onderwijs stippen we onderwerpen aan, maar in deze workshop worden ze uitgewerkt en is er meer ruimte voor een persoonlijk verhaal en voor het vinden van steun en begrip bij elkaar". Volgens De Boer is er veel behoefte aan dit soort trainingen: "Je ziet dat depressiviteit onder jongeren steeds vaker voorkomt. Individuele therapiegesprekken zijn vaak nodig, maar vaak ook een vrij zwaar 'middel'. Deze training zit in het traject daarvoor. Hierdoor is de drempel veel lager. Deelnemers zullen merken dat het heel tof is om samen al lachend, pratend en oefenend te ontdekken wat voor kwaliteit je in huis hebt."

De training wordt gehouden gedurende 10 weken op dinsdagmiddag van 16.00u tot 17.30u en start op 21 september. De locatie is het gebouw van Ikos Hulpverlening Landbouwlaan 3 in Harderwijk. Opgeven kan per telefoon: 0341-432696 of per mail: info@ikoshulpverlening.nl De kosten bedragen ¤ 245,- per deelnemer. Leeftijd tussen de 14 en 22 jaar.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht