Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gordon introduceert eigen wijn 'cape gordon'

Hilversum, 31 augustus 2004 - Op dinsdag 21 september a.s. vindt de introductie plaats van 'Cape Gordon', een nieuwe serie Zuid-Afrikaanse wijnen gelieerd aan de populaire zanger/presentator. De wijn zal worden geïntroduceerd in Hotel Blakes Amsterdam.

Gordon staat al sinds jaar en dag bekend om zijn liefde voor dit land en uit dit ook regelmatig in de media. Deze liefde ontstond al in 1992 toen de zanger naar Zuid-Afrika moest voor een promotie campagne aangaande zijn hits "Kon ik maar even bij je zijn" en "Ik hou van jou". Tijdens deze promotie is volgens eigen zeggen de vonk over geslagen. "Met die eerste blik op de Tafelberg voelde ik meteen dat dit mijn tweede thuis is", aldus Gordon. Ook heeft de zanger er langere tijd gewoond in verband net zijn reumatische aandoeningen. Mede hierdoor is hij vastbesloten om in de toekomst meer in Zuid-Afrika te gaan wonen dan in Nederland. Ook het ondersteunen van diverse goede doelen waar onder het Nelson Mandela kinderfonds en diverse aids projecten in Zuid-Afrika hebben de band alleen maar versterkt.

Nu jaren later en heel wat ervaring en reisverhalen rijker, is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Tijdens zijn aanwezigheid op de introductie van de eerste pluk-wijn uit Zuid-Afrika en het in ontvangst nemen hiervan, ontstond het idee bij wijnimporteur Huinck&co om onder Gordon's naam een eigen wijn op de markt te brengen. De wijnen zijn zelf geselecteerd en verschijnen in drie segmenten op de markt: de classic line, de premium line en begin volgend jaar de platinum line. De classis line, welke als eerste op de markt komt, bestaat uit: Cinsaut Pinotage, Droë Steen en de Rosé.

Gordon zelf is vereerd en ontzettend trots dat hij nu diegene kan zijn om de Zuid-Afrikaanse wijnen nog meer te promoten dan dat hij al deed. "Ik vind Zuid-Afrikaanse wijnen al jaren beter dan menig Franse wijn of wijnen uit welk ander gebied ter wereld. Daarbij dan wetende dat je ook nog de economie helpt van een land in opbouw, was voor mij al voldoende om alleen nog Zuid-Afrikaanse wijnen te drinken".

Waar anderen worden gehuldigd met tulpen die naar hen vernoemd worden of parfums naar gemaakt worden, beschouwd Gordon dit als een absolute bekroning op jarenlange voorliefde voor "het mooiste land ter wereld". Volgens Priscilla Jana, ambassadeur van Zuid-Afrika in Nederland, is Gordon de goodwill ambassadeur bij uitstek. "Het zal wel apart worden om een wijn uit te brengen in plaats van een cd. Hopelijk verkoop ik er meer van, maar dat is in mijn geval niet zo moeilijk", aldus een zelfspottende Gordon.

De wijn zal worden geïntroduceerd in Hotel Blakes Amsterdam, Keizersgracht 384. Volgens Gordon sluit dit prestigieuze hotel precies aan bij de sfeer die zijn wijn en Zuid-Afrika uitstralen. Karin Bloemen, goede vriendin van Gordon en tevens een groot Zuid-Afrika fan, zal de eerste toost uitbrengen op het succes van de wijn. Hare excellentie Mevrouw Priscilla Jana ambassadeur van Zuid-Afrika zal een korte toespraak houden over de band tussen beide landen en natuurlijk over de introductie van Cape Gordon. Tevens zal zij de winnaar bekend maken van een reis naar Zuid-Afrika. Genodigden spelen via hun uitnodiging mee in deze loterij.

Het programma start om exact 19.00 uur. De inloop is om 18.30 uur en om 22.00 uur is de introductie ten einde.

Voor de pers is er gelegenheid om Gordon in alle rust te interviewen. Er is een suite alwaar Gordon journalisten in sessies van 25 minuten te woord zal staan. Dit natuurlijk onder het genot van een hapje en natuurlijk de Cape Gordon. RSVP (in volgorde van aanmelding). De interviews starten om 14.00 uur.

Onder de journalisten zal een reis naar Kaapstad, Zuid-Afrika worden verloot met een bezoek aan het wijnhuis waar Cape Gordon zijn oorsprong vindt. De reis is voor 1 persoon en zal plaatsvinden van 22 oktober t/m 30 oktober 2004.

*** EINDE PERSBERICHT ***