Nighttown Rotterdam Buju Banton in Nighttown

DI 21.09 BUJU BANTON (G)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Iedere generatie heeft een stem die jaren later tijdloos blijkt te zijn. Jamaica dicht die eer toe aan Buju Banton. De deejay (Jamaicaans voor rapper) is sinds zijn debuut Mr. Mention een baanbrekend artiest die moeiteloos diverse muziekstijlen combineert tot zijn typische reggae en dancehall. Nighttown is 21 september de locatie voor een show van deze dreadlock rasta.

Buju Banton is als Mark Anthony Myrie geboren op 15 juli 1973 als jongste van vijftien kinderen. Hij dankt zijn bijnaam aan het Maroon-bloed dat door zijn aderen stroomt. De Maroons zijn legendarische vrijheidsstrijders die menig aanval van Britse koloniale regimenten hebben afgeslagen. Een Buju is Maroon-dialect voor breadfruit, een ronde Jamaicaanse vrucht. De naam Banton voegde Myrie er zelf aan toe uit respect voor zijn grootste inspiratiebron: Burro Banton, een deejay met een rauwe vocale stijl. De Jamaicaan bracht vier albums uit in de jaren '90. Sinds het millennium veranderde hij van uitgesproken tienerster tot een controversiële zelfverzekerde zanger/rapper en producer.

Rotterdams eigen Frans 'Chuck D.' Pinas zal in Nighttown het voorprogramma verzorgen.

DI 21.09 Buju Banton

Zaal open 20.00 uur
EUR 23,50 excl. Voorverkoopkosten.
Deurverkoop: EUR 25,-

Voorverkoop bij Ticket Service en Billboard Records in Rotterdam

www.nighttown.nl / www.reggaemovement.com/Artists/buju_banton.htm


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Ron Oudshoorn. T: 010-436 12 10 of E: ron@nighttown.nl

---- --