Ordina Beheer NV

fiNext Seminar - Hoe creëer ik een schandaal?

Een middag boordevol praktische tips en nuttige wenken

Impressie van het programma:
Het Amerikaanse ondernemingsmodel als voedingsbodem voor schandalen Wie een schandaal wil creëren, hoeft verrassend weinig te doen. Dat lijkt althans een conclusie die te trekken valt uit Donald Kalffs denken over het Amerikaanse ondernemingsmodel dat ook Europa aan het veroveren is. In zijn bijdrage licht Kalff de vijf hoofdkenmerken van dit ondernemingsmodel toe en laat zien dat in isolatie aansprekende uitgangspunten, in combinatie op grote schaal waarde vernietigen. Dit is nog het grootste schandaal, dat niet wordt opgelost door de spreekwoordelijke rotte appelen uit de mand te verwijderen. Donald Kalff is medeoprichter en directeur van Immpact, een biotechnische onderneming, en adviseur van Roland Berger Strategy Consultants. Onlangs verscheen zijn boek: Onafhankelijkheid voor Europa, het einde van het Amerikaanse ondernemingsmodel. Donald Kalff promoveerde aan de Wharton School van de University van Pennsylvania en vervulde verschillende commerciële en planningsfuncties bij Shell. Ook was hij lid van de Groepsraad van KLM.

Klein beginnen...
Het begint met het voorstel om de afschrijving van een voorraad goederen die over de uiterste houdbaarheidsdatum is een kwartaal uit te stellen. Daar zal de belegger toch ook blij mee zijn? Zo wordt de beloofde stijging van de netto-winst gerealiseerd en blijft de koers op peil! Iedereen incasseert zijn bonus. Het klinkt overzichtelijk en klein, het klinkt bijna logisch. Toch brengt deze manier van denken risico's met zich mee. Hele grote risico's.
Jeroen Smit (1963) is freelance schrijver/journalist. Het afgelopen jaar dook hij diep in de Ahold affaire, onder meer voor de Reporter documentaire Keizer Cees en zijn boek: Het Drama Ahold. Tot 2002 werkte Jeroen Smit vier jaar als hoofdredacteur voor FEM/Business, vier jaar als chef economie bij Algemeen Dagblad en vier jaar als redacteur bij Het Financieele Dagblad.

Wanneer?
Dinsdag 21 september 2004
Filevrij programma 15.00 20.00 uur
Locatie: Alcatraz te Rotterdam
Key Note Speakers: Donald Kalff & Jeroen Smit

Aanmelden?
Vul het formulier in op www.fiNext.nl of neem contact op met Tirenia Schmidt via het algemene telefoonnummer van fiNext: 015 219 2848

fiNext is onderdeel van Ordina.

De deelnamekosten bedragen 75 Euro.