De Unie


Corus - Uitnodiging ledenvergadering

15 september 2004 - Zoals u weet is het voorjaarsoverleg tussen de sociale partners en het kabinet helaas stuk gelopen. Het kabinet heeft nu eenzijdig een aantal bezuinigingsmaatregelen afgekondigd rond onze sociale zekerheid. Medewerkers die in de WAO belanden, zullen er flink op achteruit-gaan. Ook worden er fiscale maatregelen genomen richting de VUT en pre-pensioen, met als gevolg, dat zonder reparatie u niet meer bij 62 jaar met pensioen kunt. Voorts wil het kabinet de aanvullingsregelingen die we afspreken in een Sociaal Plan bij reorganisatie, korten op de WW-uitkering. Een goed Sociaal Plan met een financiële regeling wordt dan niet meer mogelijk. Het kabinetsbeleid wordt met name gesteund door de werkgeversvereniging VNO waar ook Corus een prominent lid van is.

Zonder aanvullende maatregelen gaan de werknemers er ook bij Corus flink op achteruit, als het kabinetsbeleid wordt doorgezet. De Unie heeft samen met de collega bonden bij Corus, door middel van een brief aan uw werkgever gevraagd wat zij vinden van het kabinetsbeleid en of ze bereid zijn samen met de bonden dit beleid te corrigeren. Op 13 en 14 september jl. hebben wij uitvoerig met de directie van Corus gesproken over onze gezamenlijke brief en de mogelijkheden om bij Corus door middel van maatwerk, de kabinetsmaatregelen te repareren. De uitkomst van dit overleg willen wij met u bespreken. Ook zullen wij dan samen met u ons beleid bij Corus gaan bepalen.

Hierbij nodig ik u uit voor De Unie ledenvergadering. Deze vindt plaats op:

Datum: Dinsdag 21 september 2004
Tijd: 19.30 21.30 uur
Plaats: Hotel Akersloot
Geesterweg 1/A
0251 361 888

Naast de kabinetsmaatregelen willen wij met u praten over de OR-verkiezingen die in november zullen worden gehouden. Wij willen dan weer uitkomen met een sterke Unie kandidatenlijst, zodat wij ook binnen de OR onze belangenbehartiging kunnen waarmaken. We komen uit met lijst 2. De Unie heeft een sterke positie bij het Staalbedrijf en dat willen we graag zo houden.
De agenda ziet er als volgt uit:

* Opening

* Reactie Corus op petitie vakverenigingen inzake de kabinetsplannen
* Landelijke manifestatie op 2 oktober 2004 in Amsterdam (museumplein)

* Ondernemingsraadverkiezingen 2004

* Rondvraag

* Sluiting

Landelijke manifestatie
Tot slot, de gezamenlijke vakbonden houden op zaterdag 2 oktober aanstaande een manifestatie op het Museumplein in Amsterdam van 12.00 tot 14.00 uur. Vanuit deze bijeenkomst wil De Unie een krachtig signaal geven aan het kabinet over ons ongenoegen rond de voorgenomen maatregelen. Wij rekenen op uw komst ! Bij De Unie stand op het Museumplein kunt u uw reiskosten op basis van het openbaar vervoer declareren

Alex van der Molen
bestuurder

woensdag, 15 september 2004