Gemeente Roermond

Onderwijsproject 'Sarah's wereld' weer van start

Sarah's Wereld In navolging van enkele andere Limburgse gemeenten gaat het onderwijsproject 'Sarah's Wereld' nu ook in de gemeente Roermond van start. Maar liefst 16 Roermondse basisscholen hebben zich voor deelname aan dit project opgegeven. In het schooljaar 2004/2005 zullen in totaal 22 groepen 7 'Sarah's wereld' spelen. De eerste groep is van openbare basisschool Aan de Roer. Op 21 september a.s. zal wethouder Gerard IJff, portefeuillehouder Milieuzaken, om 8.30 uur het project in de dependance van deze school, Burgemeester Geuljanslaan 16, inluiden.

Het project 'Sarah's Wereld' is een lesprogramma voor de groepen 7 en/of 8 van het primair onderwijs. De kinderen komen via het denkbeeldige meisje Sarah met tal van situaties in aanraking die hen aanzet tot nadenken over hun eigen handelen. Doelstelling van dit project is leerlingen uit de hoogste groepen op een speelse manier bekend te maken met de begrippen duurzaamheid, consumptief gedrag en ecologische rugzak. De leerlingen leren uiteindelijk zelf concrete handvatten ontwikkelen om te kiezen voor een minder milieubelastend leven.

'Sarah's Wereld' is mogelijk gemaakt met financiële steun van de Alcoa Foundation, de provincie Limburg en de gemeente Roermond. Het betreft een dagvullend programma dat wordt verzorgd door een gastdocent die speciaal voor dit project door de gemeente Roermond wordt ingehuurd. Publicatiedatum: 16.09.2004 Bijgewerkt: 16.09.2004