Gemeente Papendrecht



Openbare hoorzitting commissie van advies voor de bezwaarschriften

Kamer I van de commissie van advies voor de bezwaarschriften houdt dinsdag 21 september 2004 vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis een openbare hoorzitting. Behandeld worden een bezwaarschrift tegen een weigering bouwvergunning te verlenen en een bezwaarschrift tegen uitbreiding van de Lage Waard. De agenda en een toelichting daarop liggen voor belanghebbenden ter inzage bij het Bureau Beleidscoördinatie van het gemeentehuis. Indien u de stukken (waaronder het verweerschrift van het bevoegd gezag) wilt inzien, kunt u contact opnemen met de secretaris van kamer I mw. Mr. N.J.W. Visser, (078-6418379).

Bereikbaarheid winkels centrum

De werkzaamheden rond het winkelcentrum zijn in volle gang met de sloop van het oude en de voorbereidingen voor het nieuwe winkelcentrum. Als gevolg van deze werkzaamheden is de Veerweg vanaf de Weteringsingel afgesloten.

Momenteel wordt in de Veerweg een nieuw riool aangelegd, waarna diverse kabels en leidingen worden omgelegd. Ter plaatse worden verkeersdeelnemers omgeleid; via twee routes wordt men naar de parkeerplaatsen geleid en is aangegeven op welke manier de winkels het eenvoudigst zijn te bereiken. Op de schets is e.e.a. verduidelijkt. Wie de winkels aan de Veerweg/Markt e.o. wil bezoeken, kan het beste route M volgen. Wie de winkels aan de Brederodelaan e.o. wil bezoeken, volgt route B. Ook voor tankstation De Meent dient route B te worden gevolgd.

Certificaat voor nieuwkomers

Nieuwkomers die het inburgeringsprogramma voltooiden 41 in totaal - ontvangen woensdag 22 september om 13.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis een inburgeringscertificaat van wethouder A. Vogel.

Het inburgeringsprogramma duurt een jaar en wordt afgesloten met een toets, die een certificaat oplevert. Dit certificaat bevordert de kans op een baan; de geslaagde heeft aangetoond de Nederlandse taal te beheersen en kennis te hebben van de Nederlandse maatschappij. Het niveau van die kennis is minimaal voldoende om een zelfstandig bestaan in Nederland op te bouwen. De gecertificeerde wordt in bepaalde gevallen vrijgesteld van de zogenaamde naturalisatietoets. Die toets is één van de basisvereisten voor het krijgen van de Nederlandse nationaliteit.

Per jaar ronden circa twintig nieuwkomers in Papendrecht het inburgeringsprogramma af. Van de nieuwkomers die 22 september het certificaat ontvangen, heeft een deel het programma in 2003 afgerond.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom de uitreiking bij te wonen.

Collecte Diabetes Fonds Nederland

Van 31 oktober 2004 t/m 6 november 2004 collecteert de stichting Diabetes Fonds Nederland in Papendrecht. Burgemeester en wethouders hebben hiervoor toestemming gegeven.

The Cherrybombs in Interval

Vrijdag 17 september spelen tijdens het eerste Interrock Café in het nieuwe seizoen in Interval vanaf 21.00 uur The Cherrybombs. Deze meidenband maakt onvervalste punkrock en speelt elke tent plat! De entree is ook dit seizoen gratis. Jeugdcentrum Interval is gevestigd aan de Lange Tiendweg 8a in Papendrecht.

Vergadering jumelage Blomberg

De jumelagecommissie komt in vergadering bijeen op maandag 20 september om 19.30 uur in de Blombergkamer in het raadhuis. Belangstelenden zijn van harte welkom om onder meer de ambitieuze plannen voor de viering van het 30-jarige jubileum van de vriendschapsband met Blomberg (in het jaar 2005) te vernemen.

Skateweekend King of the Road

Jeugdcentrum Interval houdt zaterdag 25 september en zondag 26 september het King of the Road skateweekend. Zaterdag 25 september spelen vanaf 20.00 uur bij het skatepark de bands Kibosh, Phaedra List en Powerslib. Terwijl de bands spelen, kan er lekker geskate worden op de skatebaan naast jeugdcentrum Interval. Bij slecht weer spelen de bands binnen in het jeugdcentrum. De avond is om 23.00 uur afgelopen en is gratis toegankelijk.

Zondag 26 september geeft een demonstratieteam van Skateland Rotterdam vanaf 13.00 uur een demonstratie met spectaculaire trucs. Ook is er een skatewedstrijd voor iedereen die wil meedoen (mooie prijzen te winnen). Deelname aan de wedstrijd kost 2,50 per persoon. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 13.00 uur. De middag is rond 17.00 uur afgelopen. De toegang is gratis.

Het skateweekend King of the Road vindt plaats op de skatebaan naast jeugdcentrum Interval, Lange Tiendweg 8a, te Papendrecht. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Frank de Boer of Arjan Versluis van Interval op 078-6150993. Een mail sturen kan ook: a.versluis@papendrecht.nl