CNV PUBLIEKE ZAAK

Acties vakbonden op 21 september tegen kabinetsbeleid

De vakbonden ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak organiseren op dinsdag 21 september a.s. (Prinsjesdag) demonstratieve actiebijeenkomsten tegen het kabinetsbeleid. Tijdens deze bijeenkomsten kijken werknemers gezamenlijk naar de troonrede van Koningin Beatrix. Na de troonrede geven bestuurders van de vakbonden commentaar op de aangekondigde beleidsvoornemens.

De gezamenlijke vakbonden zijn fel gekant tegen het kabinetsbeleid op het gebied van de sociale zekerheid en de afschaffing van het prepensioen. Op Prinsjesdag zijn er in het hele land actiebijeenkomsten. Het bekijken van de troonrede bij de werkgever wordt onder andere op de volgende locaties georganiseerd:
- Op de gemeentehuizen in Hilversum, Almere, Lelystad, Huizen, Emmeloord, Zaltbommel, Gorinchem, Woerden en Utrecht;
- Het Universitair Medisch Centrum Utrecht;
- Het KNMI;

- RIVM;

- Rijksdienst Monumentenzorg.
Aanvang van de bijeenkomsten is 13.00 uur.

Muziekcentrum Vredenburg
Op de 21 september zal er tevens een demonstratieve actiebijeenkomst door de gezamenlijke bonden van FNV, CNV en MHP gehouden worden in muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. Werknemers uit Utrecht komen bijeen om naar de troonrede te luisteren. Er is een straalverbinding met de manifestatie in Den Haag (Spuiplein). Het programma start om 10. 30 uur en zal eindigen om 14.30 uur.
Sprekers op deze bijeenkomst zijn: Hans Vroon, directeur vakcentrale MHP, Michel Jansma, bestuurder AbvaKabo FNV, Lizelotte Smits, landelijk bestuurder CNV Publieke Zaak, Jan Wevers, bestuurder CNV Bedrijvenbond, Henk Wijninga, bestuurder FNV Bondgenoten, Jaap Jongejan, voorzitter CNV Bedrijvenbond en Hafid Chaaby, bestuurder FNV Bondgenoten.

Voor nadere informatie
Hans Strootman, CNV Publieke Zaak, 06-22424914
Bert de Haas, ABVAKABO FNV 06-20539196

20 sep 04 11:49