Politie Groningen

Politie lost 35 insluipingen op (21/09/04)

Veendam 21-09-2004 - Met de aanhouding van een 21-jarige man uit Veendam heeft de politie naast een diefstal van een fiets uit een garagebox ook 34 insluipingen uit woningen opgelost.

Verder werd een insluiping bij een bedrijf opgehelderd. De Veendammer werd woensdagmiddag aangehouden in verband met de diefstal uit een garagebox, behorende bij een woning aan de Jakob Bruggemalaan. De politie had ook al verdenkingen tegen de 21-jarige. Tijdens de verhoren bekende de verdachte zich schuldig te hebben gemaakt aan 35 insluipingen in de plaatsen Veendam, Muntendam, Wildervank en Zuidbroek.

De man kwam de woningen binnen via openstaande voor- of achterdeuren. Hij nam vooral tassen met inhoud en geld als buit weg. De tassen werden door de insluiper in de omgeving weggegooid. De meeste tassen zijn inmiddels teruggevonden. De Veendammer had volgens eigen zeggen de diefstallen gepleegd om in zijn drugsverslaving te voorzien. De verdachte werd vrijdag geleid voor de rechtercommissaris, die hem in bewaring heeft gesteld. De politie heeft het onderzoek naar de insluiper afgerond. Met de aanhouding van de Veendammer heeft de politie alle insluipingen van de afgelopen drie maanden opgelost.