Politie Groningen

Persberichten dinsdag 21 september 2004

Provincie Groningen 21-09-2004 -

Oude Pekela: alcomobilist zonder rijbewijs botst tegen boom Een 21-jarige automobilist uit Oude Pekela is maandagavond aangehouden voor het veroorzaken voor het rijden onder invloed. De man bleek na controle 1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben.In deze staat reed hij kort voor de aanhouding met zijn personenauto tegen een boom aan de Feiko Clockstraat in zijn woonplaats, waardoor de auto flinke schade opliep. Tevens bleek dat de Pekelder had gereden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en dat de auto niet was verzekerd. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De verdachte is in verband met openstaande rekeningen bij justitie ingesloten.

Snelheidscontroles: maandag
Heiligerlee: Provinciale Weg N964 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1275 voertuigen, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 131 km.
Winschoten: Blijhamsterweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 1730 voertuigen, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 88 km.

Bellingwolde: Blijhamsterweg Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 63 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 122 km.

Scheemda: Stationsstraat Limiet: 30 km per uur, gecontroleerd: 30 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 56 km.

Hoogezand: jongeren aangehouden
Aan Kalkwijk in Hoogezand heeft de politie maandagmiddag drie jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar, alle drie uit Hoogezand, aangehouden. De drie hadden een auto een stuk land in geduwd. De auto was eerder op de middag al met doorverbonden bedrading door surveillerende politiemensen. Ook bleek de auto niet verzekerd en niet APK-gekeurd te zijn. De knapen werden meegenomen naar het bureau waar tijdens het verhoor bleek dat de wagen eigendom is van één van de drie. Wegens de minderjarigheid van de eigenaar staat de wagen op naam van een kennis. De jongens zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de auto.