Ingezonden persbericht


Persbericht

Temtec introduceert Executive Viewer 5.2

Uitgebreide selfservice analysemogelijkheden voor organisaties

's-Hertogenbosch - 20 september 2004 -- Temtec - een belangrijke aanbieder van intuïtieve selfservice analyse- en rapportagesoftware voor business intelligence - brengt vandaag de nieuwste versie van haar Executive Viewer-oplossing voor analytische rapportage uit. Versie 5.2 biedt verbeterde rapportagemogelijkheden voor bedrijfsbeheer, ondersteuning voor de nieuwste versie van Hyperion Essbase (versie 7X) en uitgebreide ondersteuning voor vreemde talen en Microsoft Analysis Services.

Belangrijkste veranderingen in Executive Viewer versie 5.2:

Audit Report:
Met Executive Viewer 5.2 kan een volledig Audit Report worden gemaakt. Deze mogelijkheid is niet bedoeld als 'audit trail', maar als uitgebreid 'composition report' voor het bevestigen van de juistheid van gegevens in managementrapportages. Deze mogelijkheden worden steeds belangrijker voor succesvol bedrijfsbeheer.

Ondersteuning voor Hyperion Essbase 7X:
Essbase 7X maakt het mogelijk tot 100 maal sneller te analyseren dan bij eerdere versies van Essbase, met een reactiesnelheid van minder dan een seconde; zelfs bij meer dan 1.000 gebruikers tegelijkertijd. Hiermee komt het nog beter tegemoet aan de eisen van gebruikers uit de financiële en zakenwereld. Daarnaast is de nieuwe oplossing 20 maal zo schaalbaar als eerdere versies vanwege betere berekeningsmogelijkheden en efficiëntere opslag. Temtec's Executive Viewer biedt een krachtig en gebruiksvriendelijk front-end, waardoor ook gebruikers zonder specifieke technische achtergrond volledige toegang hebben tot de vele analysemogelijkheden van Essbase 7X.

Ondersteuning voor lettertypen van meerdere bytes: Talen gebaseerd op lettertypen met een omvang van meerdere bytes zijn nu met Executive Viewer te gebruiken, waardoor de bruikbaarheid voor Azië sterk is toegenomen. De client software van Executive Viewer zal eveneens beschikbaar zijn in twee extra talen: Deens en Vereenvoudigd Chinees.

Betere sortering en selectie voor MSAS:
Versie 5.2 is verder verbeterd door gebruik te maken van MSAS voor uitgebreide sorteer- en selectietaken. Voorheen werd deze taak uitgevoerd door de Executive Viewer Server. Deze vernieuwing verbetert de prestaties zodanig dat zakelijke gebruikers - zelfs bij grote datavolumes in combinatie met complexe vragen - hun gedachtegang kunnen blijven volgen voor interactieve ad-hoc analyse.

"Executive Viewer is een van de meest krachtige en tegelijkertijd gebruiksvriendelijke front-end OLAP Business Intelligence-oplossingen", stelt Alan Parker, Temtec's Sales & Marketing Director. "Hierdoor is het de enige keuze voor organisaties die een selfservice analyseoplossing voor gebruikers zonder specifieke technische achtergrond zoeken. Voor de gebruikers van Executive Viewer is rapportage slechts het begin van het proces. De oplossing is immers ontworpen voor volledige interactiviteit, waardoor actuele en hypothetische bedrijfsscenario's eenvoudig kunnen worden geëvalueerd."

"We gebruiken Executive Viewer inmiddels ruim een jaar en zijn zeer tevreden over de onmiddellijke toegang tot informatie en de eenvoudige en snelle datanavigatie", aldus Benoit Ferrari, Management Control Manager bij de Franse chocolatier Jacquot. "De responstijden voor een analyse zijn zeer kort. Executive Viewer biedt ons echte flexibiliteit bij het analyseren van onze data, zonder dat daarvoor programmering nodig is."

Executive Viewer 5.2 is per direct beschikbaar.