Ingezonden persbericht


Persbericht

Temtec ondersteunt Hyperion's vorderingen op het gebied van analytische technologie in Hyperion Essbase 7X

Met sneller en meer schaalbaar analyse-instrument kunnen klanten van Temtec nog meer bedrijfsproblemen oplossen

's-Hertogenbosch - 20 september 2004 -- Temtec biedt ondersteuning voor de vandaag geïntroduceerde Essbase 7X-oplossing van Hyperion - wereldwijd toonaangevend op het gebied van Business Performance Management software. Temtec is een belangrijke aanbieder van intuïtieve selfservice analyse- en rapportagesoftware voor business intelligence. Hyperion Essbase 7X is ontworpen voor financiële en 'line of business'-gebruikers. De oplossing omvat een krachtig en zeer schaalbaar analyse-instrument, zowel voor traditionele financiële analyse als voor bedrijfsanalyse op het gebied van verkoop, marketing, supply chain, logistiek, human resources en andere facetten.

Temtec's Executive Viewer is een product voor selfservice analyse, rapportage en visualisatie waarmee medewerkers zonder specifieke technische achtergrond snel en intuïtief kunnen beschikken over de analytische kracht van OLAP-oplossingen. Executive Viewer maakt de analytische mogelijkheden van Hyperion's Essbase 7X beschikbaar voor meer mensen, waardoor zij effectiever toegang hebben tot informatie en bedrijfsprestaties beter kunnen monitoren en beheren.

Essbase 7X maakt het mogelijk tot 100 maal sneller te analyseren dan bij eerdere versies van Essbase, met een reactiesnelheid van minder dan een seconde; zelfs bij meer dan 1.000 gebruikers tegelijkertijd. Hiermee komt het nog beter tegemoet aan de eisen van gebruikers uit de financiële en zakenwereld. Daarnaast is de nieuwe oplossing 20 maal zo schaalbaar als eerdere versies vanwege betere berekeningsmogelijkheden en efficiëntere opslag. Temtec's Executive Viewer biedt een krachtig en gebruiksvriendelijk front-end, waardoor ook gebruikers zonder specifieke technische achtergrond volledige toegang hebben tot de vele analysemogelijkheden van Essbase 7X.

"Als een Preferred Technology Partner van Hyperion en winnaar van de Worldwide Technology Partner Award 2004 is Temtec erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheden van Essbase 7X", stelt Alan Parker, Temtec's Sales & Marketing Director. "Executive Viewer versterkt deze krachtige mogelijkheden verder door de data-analyse te vereenvoudigen waardoor gebruikers op elk niveau binnen de organisatie de oplossing kunnen gebruiken. Organisaties kunnen profiteren van de combinatie van Essbase 7X en Executive Viewer door de eenvoudige en onmiddellijke beschikbaarheid van bedrijfskritische informatie."

Temtec Europe B.V., Postbus 3010, 5203 DA, 's-Hertogenbosch. Tel.: 073 - 6460200, fax: 073 - 6460209, e-mail: info@temtec.com

Over Temtec
Temtec - een van oorsprong Nederlandse onderneming - is een wereldwijde leverancier van selfservice analyse- en rapportagesoftware. Temtec zorgt ervoor dat gebruikers zonder specifieke technische achtergrond zeer snel bedrijfskritische informatie kunnen analyseren om gefundeerde beslissingen te nemen. Het belangrijkste product van Temtec, Executive Viewer, is ontwikkeld om de gebruiker optimale toegang te geven tot informatie die is opgeslagen in multi-dimensionale OLAP-databases. Executive Viewer is als OLAP-browser te gebruiken voor de volgende databases: Microsoft Analysis Services, Hyperion Essbase, IBM DB2 OLAP Server, Applix TM1 en SAP Business Warehouse. Temtec is een Microsoft Gold Certified partner en een voorkeurspartner van Hyperion. De onderneming heeft een wereldwijd klantenbestand van meer dan 25.000 gebruikers verdeeld over ruim 250 organisaties in 50 landen. Temtec heeft locaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten en biedt professionele ondersteuning in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands. Meer informatie en een live demonstratie van Executive Viewer zijn te vinden op www.temtec.com

Voor redactionele informatie (Ref.: PB0604):
Influx PR - Jakob Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: jakob@influx-pr.com