Bejaarde vrouw overvallen

Huis ter Heide - Een 89-jarige vrouw werd op woensdag 25 augustus 2004, om 22.30 uur, in haar huis aan de Frans van Mierislaan in Huis ter Heide (bij Zeist) overvallen door twee mannen. De politie zoekt die mannen.

De vrouw zat in haar slaapkamer naar de voetbalwedstrijd PSV Rode Ster Belgrado te kijken. Na afloop belde ze haar vriend om de wedstrijd door te nemen en om 22.30 uur zei de vrouw dat ze haar kat naar binnen ging halen. Zodra de vrouw haar keukendeur opende, doken er twee mannen op, die haar terug naar binnen duwden, waardoor ze kwam te vallen. Eén van de daders vroeg naar haar tas, die boven stond. De andere man doorzocht toen haar slaapkamer. Toen de tweede dader weer naar beneden kwam, werd de vrouw haar armband afgepakt. Ze werd vastgebonden en in een kamer achtergelaten. Toen gingen de overvallers weg. Bang dat de mannen terugkwamen, schoof de vrouw een vrieskist voor de deur en klom zelf uit het raam om de buren te waarschuwen.

Daders
Dader 1:

* blanke man;

* leeftijd circa 30 jaar;

* lengte circa 1.80 meter;

* normaal postuur;

* blauwe ogen;

* droeg een zwarte wollen bivakmuts;

* donkerkleurige kleding;

* plastic doorzichtige handschoenen (zoals die bij een benzinepomp te krijgen zijn) en

* een zilverkleurige schakelketting met langwerpige schakels.

Dader 2
Van dader 2 is niet meer bekend dan dat hij een bivakmuts op had en ook plastic doorzichtige handschoenen droeg.

Auto
Rond het tijdstip van de overval stond een zwarte Saab (type 90) in de berm tegenover het huis van het slachtoffer geparkeerd. Als deze auto niet van de daders is geweest, wil de politie graag weten wie dan wel de eigenaar van deze auto is.

Meegenomen spullen
Meegenomen zijn de portemonnee van het slachtoffer, met daarin haar bankpassen en rijbewijs. Met de bankpassen is diezelfde avond nog in Zeist gepind. Verder is een aantal sieraden meegenomen, waaronder twee gouden ringen met briljantjes; een gouden schakelarmband en een kostbaar 18 karaats gouden dameshorloge van het merk Jaeger-LeCoultre, type Reverso Lady en met de inscriptie EL.

Pinnen in Zeist

* 23.02 uur bij de pinautomaat van de Fortisbank aan de Utrechtseweg
* 23.08 uur bij de pinautomaat van de Postbank aan t Rond
* 23.15 uur bij de pinautomaat van de ING Bank op de hoek van de Slotlaan / 1e Hogeweg

De politie vraagt

* Wie (her)kent de daders aan de hand van de gegeven signalementen, mogelijk in combinatie met de zwarte Saab (type 90)?
* Wie heeft woensdag 25 augustus 2004, tussen 22.30-23.00 uur, de zwarte Saab in de berm tegenover het huis aan de Frans van Mierislaan in Huis ter Heide zien staan, of weet van wie deze auto is?

* Wie heeft de daders mogelijk die woensdagavond, na 23.00 uur, gezien toen ze in Zeist met de gestolen pinpassen stonden te pinnen?

* Wie heeft mogelijk de gestolen sieraden van de vrouw te koop aangeboden gekregen of weet wie ze nu in zijn/haar bezit heeft?

Op tv
Aan deze zaak werd op televisie aandacht besteed door AVRO's Opsporing Verzocht op maandag 20 september 2004.

Uw tip

Mensen met informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak, kunnen bellen: 0900-8844 (lokaal tarief).