Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 21 september 2004

(
Hillegom - Politie houdt verdachte aan na snelkraak in kledingwinkel
De politie hield op dinsdag 21 september rond 03.00 uur op de Bosgang in Rijswijk een 33-jarige man uit Den Haag aan. De aangehouden verdachte maakte deel uit van een drietal dat rond 02.40 uur een snelkraak pleegde op een kledingwinkel aan de Meerstraat. Getuigen maakten bij de politie melding van de snelkraak waarbij de drie daders met een hoeveelheid kleding wegliepen en wegreden in een Opel. De politie alarmeerde alle omliggende korpsen. Op de A4 kreeg de politie de vluchtauto in het zicht. De snelkrakers kregen dit in de gaten, verhoogden hun snelheid, negeerde stoptekens van de politie en gooiden onderweg de gestolen kleding uit de vluchtauto. De rit eindigde op het Hazepad in Rijswijk waar ze tegen een verkeersbord aanreden. De snelkrakers vluchten verder te voet. Achtervolgende agenten wisten echter één van hen aan te houden. Naar de andere twee voortvluchtige snelkrakers wordt nog gezocht. De verdachte is ingesloten. De vluchtauto bleek in Den Haag gestolen te zijn. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Rijnsburg - Politie int alsnog boetes
De politie kon op maandag 20 september toch nog een totaalbedrag van E 321,60 aan boetes innen van een 24-jarige man uit Katwijk. De politie controleerde de man rond 20.15 uur op de Laan van Verhof. Het ontbreken van een verzekeringsplaatje op de snorfiets van de man was de aanleiding voor de controle. Bij het controleren van de persoonsgegevens van de man bleek dat hij in het politiesysteem gesignaleerd stond voor vijf nog openstaande boetes. Of het werd 20 dagen zitten of betalen. Uiteindelijk koos de man om te betalen.

Leiden - Politie waarschuwt voor 'skimtruc'
De politie waarschuwt voor een man die probeert pincode en elektronische bank/giropas gegevens te bemachtigen. De politie kreeg maandagmiddag 20 september een melding van een 87-jarige bewoonster van de Spieghelstraat. Een man kwam daar aan de deur met een zogezegd aangetekend pakje. De vrouw moest voor ontvangst tekenen en betalen met haar pinpas. De man drong zich daarbij in de woning aan de vrouw op. De vrouw moest haar pinpas door een aparaatje halen en een code indrukken. Bij dit laatste kreeg de vrouw argwaan en zei eerst even de buurman te bellen. Toen ze daarmee bezig was vertrok de man halsoverkop. De politie heeft nog geen andere melding binnengekregen van deze praktijken. Mensen die dit overkomen is wordt gevraagd te reageren via 0900-8844 (lokaal tarief).

Leiderdorp - Auto tegen boom
Een oliespoor in een bocht van de Voorhoflaan was er op maandag 20 september rond 19.55 uur vermoedelijk de oorzaak van dat een 22-jarige automobiliste van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. De vrouw liep hierbij een beenbreuk op en werd overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoekt van wie het oliespoor afkomstig kan zijn geweest.

Alphen a/d Rijn - Politie houdt verdachte van mishandeling aan
De politie hield op maandag 20 september rond 15.30 uur op het parkeerterrein van het Rijnland Ziekenhuis aan de Delftzichtweg een 66-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. De politie hield de man aan als verdachte van mishandeling van een 52-jarige man uit Nieuwkoop.
De mishandeling ontstond nadat de Nieuwkoper aan de man vroeg om met zijn auto een stukje achteruit te rijden. De verdachte blokkeerde namelijk een automobilist die uit een parkeervak weg wilde rijden. De verdachte ontstak onmiddellijk in woede en sloeg met een paraplu in op de Nieuwkoper. De mishandeling veroorzaakte een verwonding aan één van de vingers van de Nieuwkoper. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de verdachte aan het eind van de middag weer op vrije voeten gesteld.


----------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --