Ordina Beheer NV

Ordina heeft voornemen tot verkoop dataservices activiteiten aan PinkRoccade

Ordina heeft voornemen tot verkoop dataservices activiteiten aan PinkRoccade

Ordina en PinkRoccade hebben heden een intentieverklaring gesloten in het kader van de voorgenomen verkoop door Ordina van haar dataservices activiteiten aan PinkRoccade per 1 januari 2006. De reden van de voorgenomen verkoop voor Ordina is het feit dat Ordina, in tegenstelling tot PinkRoccade, op dit terrein schaalgrootte en referentiekracht ontbeert, terwijl schaalgrootte en referenties op dit type activiteiten voorwaardelijk zijn voor succes op de langere termijn.

Gekozen is voor een verkoop per 1 januari 2006, nu Ordinas belangrijkste klant op dit gebied, UWV, op dit moment het contract voor de verwerkingsinfrastructuur openbaar aanbesteedt. Verwacht wordt dat deze aanbesteding met ingang van 2006 effect zal sorteren. Voor de betrokken medewerkers van Ordina biedt de voorgenomen overgang naar PinkRoccade een nieuw toekomstperspectief.

De hoogte van de verkoopprijs voor de activiteiten zal in het vierde kwartaal van 2005 definitief worden vastgesteld en zal onder meer afhankelijk zijn van de verwachte resultaten over de jaren 2006 en 2007.

Over Ordina
Ordina is met haar jaaromzet van EUR 345 miljoen (2003) een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Ordina profileert zich nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis wil Ordina waarde toevoegen aan de business van klanten. Ordina is cross industry actief op de gebieden Enterprise Solutions, System Integration & Development, Application Management, Technical Automation en Infrastructure Solutions. Kennis en kunde voor branche specifieke oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt ruim 3.500 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

Over PinkRoccade
PinkRoccade versterkt de bedrijfsprocessen van zijn opdrachtgevers met intelligente en doelmatige toepassingen van ICT-technologie. Zowel op strategisch, operationeel als beheersmatig niveau, zodat opdrachtgevers zich volledig kunnen richten op hun kernactiviteiten. Organisaties die werken met informatie-intensieve processen, zoals overheden, financiële dienstverleners, industrieën en zorgaanbieders, treffen in PinkRoccade een ervaren en betrouwbare partner. PinkRoccade behoort met 6.000 medewerkers (2003) tot de grootste ICT-dienstverleners van Nederland.