Newconomy

RT Company NV vraagt surseance van betaling aan voor dochtermaatschappij

Den Haag, 21 september 2004

. Onderhandelingen over herfinanciering vastgelopen . Banken zetten werkkapitaalfinanciering stop
. Eigen vermogen RT Company negatief

De directie van RT Company NV (Real Time Company) maakt bekend dat zij is genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen bij de rechtbank van Den Haag voor haar dochtermaatschappij Real Time Companies bv. Daarin zijn de activiteiten van Citee, ExplainerDC en One2Hire ondergebracht.

Zoals gemeld in eerdere persberichten opereert de onderneming onder aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. Onder invloed van de tegenvallende resultaten van het tweede kwartaal 2004 hebben de gesprekken met financiers niet het beoogde resultaat opgeleverd. In de afgelopen week is de bevoorschotting op debiteuren stopgezet en is de faciliteit in rekening-courant opgeëist. Hierdoor is de onderneming in acute betalingsproblemen terechtgekomen.

De surseance geldt niet voor RT Company NV, de holding, en Newconomy Ventures BV, de vennootschap waarin de participaties zijn opgenomen.

Nu de vermogensversterking die met de herfinanciering zou worden bereikt van de baan is en de waarde (goodwill) van de dochtermaatschappij is afgenomen als gevolg van de actuele omstandigheden is het eigen vermogen van RT Company NV negatief.

Profiel Real Time Company
Real Time Company is een ICT Service Provider met ruim 200 medewerkers op locaties in Den Haag en Amsterdam. Naast zelfstandige dienstverlening maken vijftien complementaire participaties deel uit van het portfolio, dat bestaat uit: . Ontwerp, levering, implementatie en onderhoud van moderne ICT-infrastructuren . Beheer en ondersteuning van gebruik op basis van uitbesteding en detachering . Ontwerp, bouw, beheer en onderhoud van (web-)applicaties . Opleiden van ICT-specialisten en -gebruikers en ontwikkeling van elektronische leermiddelen . Advies met betrekking tot inrichting van geautomatiseerde informatievoorziening

De activiteiten worden aangeboden via een aantal ondernemingen die gezamenlijk opereren:

Citee ICT Service Provider

ExplainerDC bouw, beheer en hosting van business applicaties KoopICT on line verkoop van ICT producten
One2Hire detachering van ICT professionals

Real Time Company biedt organisaties diensten en producten om te komen tot "the real time organisation". Een samenstel van ICT-infrastructuur, standaard programmatuur en koppelingen met (bestaande) specifieke bedrijfsapplicaties waarbij klanten, medewerkers en leveranciers op ieder moment vanaf iedere plaats de beschikking hebben over de juiste informatie. Real Time Company is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Voor meer informatie

Real Time Company: Guus Budel 070 - 337 9913 / 06 - 55 858 109

Of bezoek voor meer informatie onze website: www.rtcompany.nl

---- --