Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland stelt salesveteraan Cathal Griffin aan als country manager Benelux ~ benoeming onderstreept recent aangekondigde Software Delivery Optimization-visie ~

21 september 2003 - Borland® Software Corporation (NASDAQ: NM: BORL) heeft Cathal Griffin aangesteld als country manager Benelux. In deze hoedanigheid gaat hij leiding geven aan de salesafdeling en wordt hij verantwoordelijk voor het uitbreiden van het klantennetwerk en het verdiepen van bestaande samenwerkingsovereenkomsten in de Benelux.

Griffin heeft meer dan 17 jaar ervaring opgedaan op het gebied van sales en business development. Hij is afkomstig van Axios System Limited, een toonaangevende internationale leverancier van IT-service managementsoftware, waar hij de functie van vice president sales heeft bekleed.

Griffin zal nauw betrokken zijn bij het vormgeven en invullen van de recent aangekondigde visie en productstrategie voor het transformeren van softwareontwikkeling van een onvoorspelbare discipline naar een meer beheersbaar en herhaalbaar bedrijfsproces. Deze visie bouwt voort op de technische mogelijkheden van de Application Lifecycle Management-strategie en heeft tot doel het garanderen van business-to-IT aligment en de levering van kwaliteitssoftware met maximale business value.

Ik beschouw Borland met zijn meer dan 20 jaar ervaring als een echte vernieuwer in de softwareontwikkelindustrie en ik ben vastberaden om dit succes verder uit te bouwen, aldus de nieuwe country manager. Mijn taak is om het maximale te halen uit het salesteam in de Benelux ter bevordering van de verkoopopbrengsten. Daarbij vind ik het erg belangrijk om individuele ambities en doelen van de teamleden niet uit het oog te verliezen.

Mika Alapiessa, regional vice president Northern, Eastern, Southern Europe, Africa & Middle East bij Borland, is verheugd met de aanstelling van Griffin: Cathal s jarenlange ervaring op het gebied van business development en sales wereldwijd, en daarbij opgeteld zijn vermogen om mensen te managen, motiveren en te coachen, maken hem erg geschikt voor deze rol. Met de benoeming van Cathal Griffin als aanvoerder van het salesteam zal Borland zijn leidende positie in de softwareontwikkelindustrie kunnen continueren.

Om Borland s groei en ambities nog verder te onderstrepen presenteerde het bedrijf onlangs zijn nieuwe corporate managementteam. De nieuwe leden van het managementteam zijn onder andere afkomstig van grote spelers als BEA Systems, EDS, McKinsey Consulting, NEC, Oracle en WebMethods. Het nieuwste lid van het management team, Rick Jackson, versterkte Borland in augustus van dit jaar als senior vice president en chief marketing officer. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de wereldwijde marketingactiviteiten bij Borland. Jackson is afkomstig van BEA Sytems, waar hij de rol van senior vice president vervulde. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring in de softwareindustrie mee naar Borland.

(422 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is opgericht in 1983 en een wereldwijd toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor software delivery optimization. Het bedrijf levert software en diensten die diverse teams, technologieën en processen met elkaar verbinden om de business value van software te maximaliseren. Meer informatie over de levering van kwaliteitssoftware op tijd en binnen het budget is te vinden op http://www.borland.com/software_delivery.

Meer informatie over Borland is te vinden op de Borland website, http://www.borland.com, of het Borland Developer Network, http://bdn.borland.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 54 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbor Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003