Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht 21-09-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Onder invloed

HOUTEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.30 uur reed de politie over de Dorpsstraat en hoorde een harde knal. Op de parkeerplaats zagen de agenten een personenauto staan met daarbij drie personen, waaronder de bestuurder, een 22-jarige man uit Houten.Het bleek dat hij met zijn auto tegen de trottoirband was gereden. Zijn adem rook naar alcohol, waardoor hij een blaastest moest ondergaan. Daruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 285 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van één uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Op maandagmiddag heeft de politie verschillende mensen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding om naar de Veldwade te gaan, omdat een 31-jarige man uit Utrecht een aantal goederen had gestolen. De weggenomen goederen zijn bij de winkel gebleven en de man kreeg een boete.

Omstreeks 18.40 uur kreeg de politie normaals een melding om naar de Veldwade te gaan in verband met een winkeldiefstal. Een 23-jarige vrouw uit Utrecht en een 24-jarige man uit Houten werden hiervoor aangehouden. Beiden kregen een boete.

Bromfietser ten val

NIEUWEGEIN - Op maandagochtend rond 8.30 uur kwam een 49-jarige bromfietser op de Ringwade ten val. De man uit Nieuwegein schrok op een kruising van een auto die optrok. Hierop kneep hij te hard in zijn rem, waardoor hij slipte en ten val kwam. De bromfietser had nagenoeg geen zichtbare schade, de auto was geheel schadevrij. Het slachtoffer is voor medisch onderzoek door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN - Maandagochtend om 10.45 uur heeft de politie twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden op de Veldwade. Bij het bekijken van de video bleek een verdachte, een 33-jarige inwoner van Utrecht, niet betrokken te zijn bij de diefstal. De Utrechter bleek wel illegaal in ons land te verblijven, waarop hij werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

De andere verdachte, een 34-jarige Utrechter, bleek een betonboortje te hebben weggenomen. De man bekende de diefstal en heeft een bekeuring gekregen van 125 euro.