Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


21 september 2004


APELDOORN - Automobilist gewond door aanrijding


Een 62-jarige automobilist uit Apeldoorn raakte maandagmiddag op de Arnhemseweg gewond door aanrijding met een 45-jarige automobilist uit Nunspeet. De Apeldoorner verliet rond 16.10 uur een parkeerplaats en gaf hierbij de Nunspeter geen voorrang. Bij de aanrijding liep de Apeldoorner een hoofdwond op die in het Lukasziekenhuis werd gehecht.


APELDOORN - Automobilist ziet fietser niet


Een 29-jarige automobilist uit Huizen zag maandagmiddag op de kruising Saba/Sint Maarten een 56-jarige fietser uit Klarenbeek over het hoofd en reed de man aan. De automobilist reed over de Sint Maarten en gaf rond 17.15 uur geen voorrang aan de voor hem van rechts komende fietser. Een aanrijding was het gevolg en de fietser liep een pijnlijke voet en enkel op. De man zou zich bij de eerste hulppost van het Lukasziekenhuis laten behandelen.


APELDOORN - Aanrijding na ruk aan het stuur


Een 24-jarige automobilist uit Apeldoorn reed in de nacht van maandag op dinsdag op de kruising Vosselmanstraat/Handelstraat tegen een lantaarnpaal aan nadat een 24-jarige passagier een ruk aan het stuur had gegeven. Beide mannen waren onder invloed van alcohol. De bestuurder blies later op het politiebureau een promillage van 1,1. De bestuurder passeerde dinsdagmorgen vroeg rond 04.30 uur de verkeerslichten toen de andere man aan het stuur trok. De auto raakte een lantaarnpaal en sloeg vervolgens over de kop. De mede-inzittende raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het Lukasziekenhuis waar hij vermoedelijk een arm uit de kom bleek te hebben.


APELDOORN - Boete en rij verbod voor automobilist


De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn een boete en een rijverbod van een uur gegeven. De politie controleerde de man dinsdagmorgen vroeg rond 01.35 uur op de Oude Beekbergerweg en constateerde dat hij alcoholhoudende dranken gedronken had. De man blies op het bureau een promillage van 0,6.


APELDOORN - Politie treft gestolen auto aan


De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Oude Beekbergerweg een gestolen auto aangetroffen met daarin computerapparatuur. De politie zag dinsdagmorgen rond 03.05 uur op de Arnhemseweg een auto rijden. Toen de politie een routinecontrole wilde uitvoeren ging de auto met twee inzittenden, met gedoofde lichten, er vandoor. Bij het Zuiderpark verlieten de verdachten de auto en gingen er te voet vandoor. De politie zette de achtervolging in maar de mannen zagen kans te vluchten. De politie trof in de kofferbak enkele computers met platte beeldschermen aan. Het onderzoek gaat verder.


APELDOORN - Gebroken ribben bij val


Een 19-jarige man uit Emst raakte maandagmiddag op de Schoutenveld gewond nadat hij uit zijn bedrijfsauto was gevallen. De man was rond 13.05 uur in de auto iets aan het zoeken en leunde tegen de achterdeur die openklapte. De man viel achterover op de aanhangwagen. Een ambulance bracht de man met knieletsel en vermoedelijk gebroken ribben naar het Lukasziekenhuis.


APELDOORN - 170 bestuurders betrapt


De politie heeft maandag tijdens enkele verkeers- en snelheidscontroles in totaal 170 bestuurders betrapt op het maken van overtredingen. Zo reden op de Arnhemseweg en op de Laan van de Mensenrechten twee bromfietsbestuurders zonder helm en twee automobilisten zonder gordel. Bij drie snelheidscontroles op de Europaweg, de Jachtlaan en op de Elspeterweg in Uddel kregen in totaal 160 bestuurders van motorvoertuigen een boete voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km op de Europaweg waar 50 is toegestaan. Drie bestuurders kregen op de Zwolseweg een boete voor het rijden door het rode verkeerslicht.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --