Openbaar Ministerie

Persberichten
Den Haag, 21 september 2004

Minderjarige geweldplegers Leidschendam en Voorburg aangehouden

De Politie Haaglanden heeft vorige week drie jongens aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Het gaat om twee jongens van zestien jaar uit Leidschendam en een jongen van zeventien jaar uit Voorburg.

De jongens worden ervan verdacht in de nacht van zaterdag 10 juli op zondag 11 juli in het uitgaanscentrum van Leidschendam betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij. Na onenigheid in een discotheek werd de ruzie na sluitingstijd buiten voortgezet. Op de Oude Trambaan werden drie jongens in elkaar geslagen. Twee jongens kwamen er met schaafwonden en een blauw oog van af. Eén slachtoffer raakte buiten bewustzijn. De politie wist na onderzoek de identiteit van de verdachten te achterhalen.

De drie verdachten hebben bekend. Ze zijn alledrie vorige week voorgeleid aan de rechter-commissaris. De voorlopige hechtenis van één van de zestienjarige jongens uit Leidschendam en van de jongen uit Voorburg is geschorst.

Vandaag, dinsdag 21 september, zal de andere jongen uit Leidschendam die ervan wordt verdacht een grotere rol te hebben gehad, voor de Raadkamer moeten komen.

De drie jongens zullen zich op dinsdag 9 november voor de kinderrechter moeten verantwoorden.