Politie Zuid-Holland-Zuid

21/09 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

21-09-2004 - Persberichten District II

SCHENNISPLEGER BEKENT
PAPENDRECHT - Maandag 20 september heeft een 44-jarige man uit Harmelen bekend schennis gepleegd te hebben op de Peilkade in Papendrecht, op 15 september jl. Hierbij liet de man zijn geslachtsdeel zien aan een 16-jarig meisje uit Wijngaarden. Het meisje kon bij de politie een goede omschrijving geven van het voertuig van de man. Maandagmorgen 20 september zagen surveillerende agenten een dergelijk voertuig rijden, maar toen zij het voertuig aan de kant wilden zetten ging de bestuurder er vandoor. De agenten hadden het kenteken genoteerd en konden aan de hand hiervan de man ontbieden op het bureau. Hij verscheen op het bureau en bekende de schennispleging. In afwachting van de afhandeling door justitie is de man huiswaarts gekeerd.

INBRAAK SNOOKERCENTRUM
GORINCHEM Op 20 september is vermoedelijk tussen 0.00 en 14.00 uur een inbraak gepleegd in het snookercentrum aan de Bloempotsteeg te Gorinchem. Er is een computer weggenomen plus een geldbedrag. Daarnaast zijn de lakens van 23 speeltafels stukgesneden. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

VERKEERSONGEVAL MOTORRIJDER
PAPENDRECHT Een 23-jarige motorrijder uit Ridderkerk reed op maandagmiddag 20 september over de Burgemeester Keizerweg, komende uit de richting van de Noordhoek te Papendrecht. Over het bouwterrein kwamen harde windstoten, waardoor de man vermoedelijk de macht over het stuur verloor. Hierdoor kwam hij met zijn motorfiets tegen de vangrail en kwam daarna ten val. De man was door de klap verward maar aanspreekbaar en is met onbekend letsel in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft het wegdek gereinigd, omdat er olie op lag.

ALCOHOL
LEERDAM Op 20 september rond middernacht kreeg een 28-jarige Leerdammer een rijverbod van 2 uur omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Dit bleek bij een routinecontrole aan de Lingedijk te Leerdam.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN: OPROEP FIETSEIGENAAR
ARKEL - Vrijdag 17 september is een 15-jarige jongen uit Heukelum aangehouden omdat hij een fiets had weggenomen vanaf station Arkel. Dit werd gezien door een getuige, die de politie alarmeerde. De jongen verklaarde er geen kwaad in te zien omdat de fiets in slechte staat verkeerde. Ondanks naarstig zoeken, konden de agenten die de jongen aanhielden, geen eigenaar van de fiets achterhalen om een aangifte op te nemen. Dit betekent dat de jongen niet vervolgd kan worden voor de diefstal. De politie zoekt via deze weg contact met de eigenaar van deze fiets, een blauwe fiets van het merk Gazelle, type Tour de France, met zilver kleurige spatborden. Hij of zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Het is de afgelopen tijd vaker gebeurd dat kennelijk van diefstal afkomstige fietsen werden aangetroffen, maar dat de politie de eigenaar niet kon achterhalen omdat mensen geen aangifte doen. Echter, zonder die aangifte kan de politie geen actie ondernemen tegen de fietsendieven. De politie vraagt fietseneigenaren die hun eigendom missen, hiervan melding te maken en/of aangifte te doen zodat er iets mee gedaan kan worden. De 15-jarige jongen is na verhoor heengezonden.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT Een 26-jarige Dordtenaar is op last van de officier van Justitie buiten heterdaad aangehouden. Hij meldde zich vrijwillig bij de politie in Papendrecht op maandagmiddag 20 september. De man had zijn 21-jarige Dordtse vriendin eerder mishandeld en bedreigd, waarvan zij aangifte had gedaan.