1e persnericht van dinsdag 21 september 2004

Eindhoven 21-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met pistool en pepperspray aangehouden

Op de Oude Bosschebaan is maandag om 16.30 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie kreeg een melding dat op de Oude Bosschebaan een man liep met een vuurwapen in de hand. De politiemensen zagen de man lopen en hielden hem aan. Hij bleek in zijn jaszak een pistool en een busje pepperspray te hebben. De man is ingesloten voor onderzoek. De wapens zijn in beslaggenomen.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden met drank

Een 22-jarige automobilist uit Hapert moest dinsdagmorgen zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 2.55 uur op de Hoogstraat was betrapt op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van bijna
1,5. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling

Voor het mishandelen van een 18-jarige vrouw uit Eindhoven zijn maandag drie Eindhovense vrouwen (19 en 18 (2x) jaar) aangehouden. De mishandeling gebeurde zondag 12 september rond 18.30 uur in de buurt van de woning van het slachtoffer in Strijp. Ze werd door één van de verdachten met een smoes naar buiten gelokt, waarna de drie vrouwen haar begonnen te slaan en te schoppen. Enkele passanten en familie van het slachtoffer hebben daarna een eind gemaakt aan de mishandeling. De vrouw liep met name verwondingen op aan haar hoofd. De aanleiding voor de mishandeling wordt nog onderzocht. De drie vrouwen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Fiets na vijftien jaar terug

De politie van Eindhoven-Centrum kon maandag een fiets, die vijftien jaar geleden gestolen was, terug geven aan de rechtmatige eigenaar. De fiets werd enkele weken geleden bij een man zonder vaste woonplaats aangetroffen. De politiemensen konden er geen aangifte van diefstal bij vinden. Uiteindelijk kon na een onderzoek de eigenaar gevonden worden. De 73-jarige Veldhovense eigenaar was erg blij met zijn teruggevonden fiets.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Molenstraat is maandag tussen 14.30 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1023 gecontroleerde voertuigen reden er 59 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Son: Flatscreens weg

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Ekkersrijt 4100 is een onbekend aantal flatscreens weggehaald. Dat gebeurde maandagavond rond 22.00 uur. Aan de voorkant van het bedrijf is een ruit vernield, waarna de beeldschermen werden weggehaald.

Deurne: Computermateriaal weg na ramkraak

Dinsdag om 3.25 uur is bij een computerzaak aan de Kerkstraat een ramkraak gepleegd. Met een beige Mercedes werd de voorpui met rolluiken vernield. Uit de zaak werden gsms, laptops en flatscreens weggenomen. De dieven reden weg over de Molenstraat. Een zoektocht in de omgeving had geen resultaat.

Bakel: Controle op snelheid

Maandag tussen 19.20 en 21.40 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Oldert. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 115 km/u. Van de 422 gecontroleerde voertuigen reden er 45 te hard.

Veldhoven: Opzittende bromfiets zwaar gewond bij aanrijding

Een 18-jarige man uit Waalre is maandag om 21.15 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Kempenbaan Run. De man zat achter op een bromfiets en voorop zat een 16-jarige Waalrenaar. Zij reden over de Run en bij genoemde kruising reden ze door rood. Een 50-jarige Eindhovense automobiliste die vanuit de Kempenbaan de kruising opreed kon de bromfiets niet meer ontwijken. Het 18-jarige slachtoffer is met hersenletsel in het MMC in Veldhoven opgenomen. De 16-jarige jongen had enkele schaafwonden. Hij kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.