Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 september 2004

Diefstal diesel

Verdachte aangehouden bij bedrijfsterrein

Haarle

Bij een bedrijfsterrein aan de Stationsweg werd de afgelopen tijd tot drie keer toe diesel gestolen uit de daar staande vrachtwagens. De politie heeft enkele keren gepost 's nachts, doch toen gebeurde er niets. Op maandag 20 september werd door de bedrijfseigenaar omstreeks 22.30 uur een verdachte auto waargenomen. De politie stelde een onderzoek in en trof achter het bedrijf een personenauto aan met Litouws kenteken. Ook was het prikkeldraad van de omheining los gemaakt. Bij de auto stond een jerrycan, zodat het vermoeden bestond dat gepoogd werd brandstof te stelen vanaf een vrachtauto op het bedrijfsterrein. De politie trof in de auto een man aan, die bij het zien van de politie onmiddellijk zijn portieren afsloot. Op de achterbank van de auto lagen meerdere goederen waarvan de herkomst niet duidelijk was. De politie kreeg de auto snel open en hield de verdachte, een 27-jarige Litouwer, aan. Het vermoeden dat er een tweede persoon bij betrokken was, werd bevestigd door persoonlijke attributen van deze man. De politie zocht het bedrijfsterrein en de omgeving af, doch de tweede persoon werd niet aangetroffen. Wel stonden er op het bedrijfsterrein twee vrachtwagens waaruit de diesel was weggenomen. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De auto is voor onderzoek afgesleept. (04-117377)

Aanhouding verdachten

Politie houdt twee mannen aan op verdenking van inbraak in bedrijfspand

Nijverdal

Naar aanleiding van een politieonderzoek naar de inbraak bij een bedrijfspand aan de Keizerserf in de avond/nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september werd de identiteit van de verdachten bekend. De politie hield daarvoor twee mannen aan, een 29-jarige uit Castricum en een 32-jarige uit Haarlem. De verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten (04-116358)

Gestolen auto terecht

Medewerkers Stadstoezicht treffen een als gestolen gesignaleerde auto aan

Almelo

Op maandag 20 september treffen omstreeks 12.40 uur twee medewerkers Stadstoezicht een auto aan op de Ganzendiepstraat. Uit navraag blijkt de auto als gestolen gesignaleerd. De auto werd weggenomen in de avond/nacht van zaterdag 28 op zondag 29 augustus vanaf een parkeerplaats Bij De Toren in Hengelo en is eigendom van een 54-jarige Oldenzaler. Het betreft een blauwe Opel Kadett, kenteken RK-08-ZP. De auto is voor sporenonderzoek afgesleept. (04-117092/107271)

Eenzijdig ongeval

Bromfietsbestuurster gewond

Oldenzaal

Maandag 20 september 2004 omstreeks 08.20 uur reed een bestuurster van een bromfiets over de Eektestraat te Oldenzaal in de richting van de Textielstraat. De bestuurster, een 16 jarig meisje uit Losser, moest uitwijken voor een drietal fietsers, waarbij zij ten val kwam. Zij viel op de grond en raakte gewond aan haar hoofd en nek. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Naar de toedracht zal een nader onderzoek ingesteld worden. (04-116940)

Overtreding milieudelict

Jongen gooit folders in bosperceel

Losser

Naar aanleiding van het dumpen van folders in een bosperceel aan de Oude Muchteweg te Losser werd een nader onderzoek ingesteld. Uit het onderzoek kwam naar voren dat een 14 jarige inwoner uit Losser hiervoor verantwoordelijk was. In overleg met Justitie wordt tegen hem proces verbaal opgemaakt. Tevens is hem opgedragen het bosperceel op te ruimen. (04-117288)

Inbraak

Inbraak in horecagelegenheid

Ootmarsum

Maandag 20 september 2004 omstreeks 07.40 uur ontdekte een medewerkster van een horecagelegenheid aan de Tichelwerk te Ootmarsum dat er was ingebroken. De voordeur van het pand was vernield. In de horecagelegenheid werd een kassalade weggenomen en een kluisje. De kassalade werd even later teruggevonden in de bosschage. Op dit moment is nog niet bekend hoe groot de buit is geweest. (04-116935)

Diefstal

Speciale aanhanger gestolen

Hengelo

Afgelopen weekend van 18 en 19 september werd uit een bedrijf aan de Opaalstraat een aanhanger werd een speciaal voor dit bedrijf vervaardigde aanhanger gestolen. De aanhanger stond afgesloten op een bedrijfsterrein. Op de aanhanger stond een aggregaat en een liftinstallatie. De totale waarde van de goederen bedraagt ruim 45.000 Euro. Ook het hek van het bedrijfsterrein werd geforceerd. Aangifte deed een 30 jarige medewerker. Het kenteken van de aanhanger is WF-FF-31 en heeft een totale lengte van 7.90 meter. (04-117194)

Ramkraak

Derde in een periode van een maand

Hengelo

Dinsdag 21 september omstreeks 04.00 uur vond er een zogenaamde ramkraak plaats bij een kledingzaak aan de Brink te Hengelo. Met een auto werd de voordeur geramd en vervolgens werden een groot aantal kledingstukken weggenomen. De waarde is nog niet bekend. Getuigen worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie Twente 0900-8844. (04-117397)

Diefstal

Botsauto ontvreemd

Hengelo

Een 28 jarige kermisexploitant deed aangifte van diefstal van een botsauto vanaf het kermisterrein aan de Markt te Hengelo. Op zondag 19 september om 24.00 uur was het einde van de kermis en werden de botsauto's naast elkaar opgesteld. Op maandagmorgen zag de eigenaar dat de botsauto uit elkaar stonden en dat er één verdwenen was. Hij mist een rode metallic botsauto merk Bertazzon. Het gewicht is ca 180 kg. (04-116971)

Controle fietsgedrag

Niet voldoend aan verkeersteken

Oldenzaal

Maandagmorgen 20 september van 08.00 tot 08.30 uur is er gecontroleerd op de kruising Spoorstraat en Lyceumstraat te Oldenzaal op het gedrag van de fietsende schooljeugd. 11 Jongeren werden bekeurd voor het rijden in verboden richting. Zij kregen een bekeuring met een hoogte van 25,- Euro.(04-116972)

Bromfietscontrole

32 Bromfietsen gecontroleerd

Borne en Hengelo

Maandagmiddag 20 september werden er bromfietscontroles uitgevoerd aan de Maisweg in Borne en de John Maynard Keynestraat in Hengelo. In totaal werden 32 bromfietsbestuurder gecontroleerd. 12 Bromfietsen hadden een te groot vermogen. Aan andere overtredingen kwam o.a. een gladde band, geen gele vlakken (2x), geen voor- en achterrem (bij een snelheid van 70 km/h), verzekeringsplaat omgebogen om herkenning te voorkomen en niet in het bezit van een bromfietscertificaat uit de controle. (04-117294)

Motorrijder bekeurd

Motorrijder maakt wheely en raakt rijbewijs kwijt

Enschede

Op zondag 19 september omstreeks 17.50 uur ziet een surveillerende agent een motorrijder bij het wegrijden bij de verkeerslichten op de kruising van de Hengelosestraat en Capitool te Enschede een wheely (rijden op achterwiel) maken en zijn weg vervolgen richting Enschede. De man werd ter hoogte van het Assinkbos staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voor hetzelfde feit is de man ook in augustus van dit jaar al bekeurd. Tegen de man, een 27 jarige Hengeloer wordt proces verbaal opgemaakt. (04-116924)

Schade door vuurwerk

Brandschade door binnengooien van vuurwerk

Enschede

Dinsdag 21 september 2004 omstreeks 02.30 uur wordt gemeld dat er bij een woning aan de Hekselbrink vuurwerk naar binnen was gegooid door de brievenbus. Agenten kwamen tegelijk met de gewaarschuwde brandweer aan en zagen dat de ruit van de voordeur was vernield en dat er brandschade was in de hal. De schade werd veroorzaakt door het vuurwerk. De bewoner, een 45 jarige Enschedeer was niet thuis. Nader onderzoek volgt. (04-117400)

Inbraak

Uit een schuur drie trilplaten weggenomen

Enschede

Een 46 jarige inwoner uit Zutphen deed aangifte van diefstal van drie trilplaten uit een schuur aan de De Reulver in Enschede. De deur van de schuur was opengebroken en vervolgens werden de drie trilplaten weggenomen. De waarde van de goederen is nog niet bekend. (04-116936)

Diefstal uit woning

Drie cv-ketels weggenomen

Enschede

In het weekend van 18 en 19 september zijn uit in aanbouw zijnde woningen aan de Wederiklaan in Enschede drie cv-ketels weggenomen. De ketels, van het merk Intergas, waren reeds afgemonteerd. Men is de woningen binnen gekomen via de ventilatieramen. Aangifte werd gedaan door een medewerker van het installatiebedrijf. Het schadebedrag is drieduizend Euro (04-117048)

Harrie Holslag: 053-4555588


---- --