Gemeente Almere

Fonds Buurt en burger: de laatste ronde!

De gemeente Almere organiseert dit najaar nog één keer een subsidieronde van het fonds Buurt en burger. Dit fonds richt zich op het versterken van de sociale samenhang in buurten en wijken in Almere. Deze samenhang kan worden bevorderd door het samen organiseren van activiteiten. Bijvoorbeeld een buurtfeest of een sportdag. Het gaat erom dat de buurt samen iets onderneemt. De maximale bijdrage uit het fonds is 5.000,- per aanvraag.

Wat is het fonds Buurt en burger?

Met het fonds Buurt en burger creëert de gemeente geld en ruimte om initiatieven van inwoners te ondersteunen. Initiatieven die het leven, wonen en werken in de eigen buurt of wijk leuker maken. Hoe leuker en origineler de aanvraag, hoe groter de kans is dat de aanvraag wordt goedgekeurd. De aanvraag moet een eigen initiatief zijn van de buurt. Enige mate van zelfwerkzaamheid is een vereiste voor toekenning van de subsidie.

Hoe kunt u een aanvraag indienen?

* Een aanvraagformulier is verkrijgbaar op het stadsdeelkantoor en op www.almere.nl/buurtenburger

* Vul het aanvraagformulier in en zoek vijf buurtbewoners die uw initiatief ondersteunen. Zij moeten het formulier ook ondertekenen;

* U moet de aanvraag indienen vóór 1 oktober 2004;
* Bijgevoegd vindt u de officiële richtlijnen van het fonds, daar moet uw aanvraag aan voldoen. Leest u deze goed door;
* Het ingevulde formulier levert u in bij uw stadsdeelkantoor;
* Alleen volledig ingevulde aanvraagformulieren worden in behandeling genomen (inclusief begroting van de verwachte kosten).

Hoe gaat het dan verder?

De aanvragen worden ingezameld door het stadsdeelkantoor. De gemeente toetst de aanvragen aan de richtlijnen en de daarin gestelde voorwaarden. Binnen acht weken ontvangt u bericht of uw aanvraag is gehonoreerd of niet. Na afloop van de activiteit moet u een verslag en financiële verantwoording in te dienen bij de gemeente.

Laatste ronde

Dit najaar is de laatste ronde van het fonds Buurt en burger. Er zijn dan in totaal drie rondes geweest. De start was in september 2003 en de tweede ronde was in 1 april 2004. Voor meer informatie kunt u terecht op uw stadsdeelkantoor. Of kijk op www.almere.nl/buurtenburger

Adressen stadsdeelkantoren

* Almere Buiten; Straat van Florida 10, 1334 PB Almere, Telefoon: 036 545 81 00

* Almere Haven: Bivak 1, 1353 AA Almere, Telefoon: 036 538 22 22
* Almere Stad oost: Haagbeukweg 147, 1318 MA Almere,
* Almere Stad west: Bartokweg 153, 1311 ZX Almere, Telefoon: 036 523 34 00

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ,

telefoon:(036)