Dienstenbond CNV

26-weken-termijn bijna verstreken CAO uitzendkrachten 21-09-2004

In de CAO voor uitzendkrachten zijn veel afspraken afhankelijk van de periode dat er is gewerkt. Het fasen-systeem is zo opgebouwd, maar ook voor uw beloning is de factor tijd van groot belang.

In de CAO voor uitzendkrachten die wij vorig jaar met de ABU hebben afgesloten is de volgende afspraak gemaakt. Als een uitzendkracht in 26 weken werkzaam is geweest voor hetzelfde uitzendbureau bij dezelfde inlener dan is het uitzendbureau verplicht om direct na deze 26 weken het loon te betalen zoals dat bij de inlener gebruikelijk is voor iemand die in vaste dienst is bij die inlener in een gelijke of gelijkwaardige functie.

Voor zover in de eerste 26 weken het loon werd betaald volgens de CAO voor uitzendkrachten kunnen er dus grote verschillen ontstaan. Wij schatten in dat in 90% van de gevallen de betreffende uitzendkrachten er op voor uit gaan. Voor alle uitzendkrachten die bij de start van deze CAO (29 maart) aan het werk waren voor een uitzendbureau komt deze termijn van 26 weken heel dichtbij: op 27 september zijn er namelijk 26 weken verstreken.

De 26 weken sinds 29 maart zijn voorbij. Wat betekent dat voor mij? De exacte gevolgen voor uw beloning zijn beschreven in de CAO, artikel 22 lid 5b (blz. 20). In de praktijk betekent het, dat het uitzendbureau aan u bijvoorbeeld de overwerktoeslagen, ploegentoeslagen, de loonsverhoging en kostenvergoedingen moet betalen die bij de inlener gebruikelijk zijn. Het uitzendbureau heeft hierin geen keuze. Alle bepalingen van artikel 22-lid 5b zijn op u van toepassing.

Alleen voor uitzendbureaus die zijn aangesloten bij de ABU? Sinds 1 augustus jl. is de CAO voor Uitzendkrachten opnieuw algemeen verbindend verklaard . Nagenoeg alle uitzendbureaus zijn dus gehouden deze CAO toe te passen. Of ze nu wel of geen lid zijn van de ABU, maakt dus niet uit. Uitgezonderd van de algemeen verbindend verklaring zijn bureaus die vallen onder de NBBU-CAO en enkele kleine onderneming-CAOs Bij twijfel neem even contact op met de CNV Dienstenbond.

Actie tegen kabinetsplannen!
Zoals ongetwijfeld bekend wordt er op 2 oktober een landelijke manifestatie georganiseerd tegen de kabinetsplannen. Deze plannen hebben we op een rij gezet in bijgaande Info. In het bijzonder vragen we aandacht voor de plannen van het kabinet over WW. Vooral voor werknemers met een kort of wisselend arbeidsverleden wordt het recht op WW scherp teruggedraaid. Het is onze verwachting dat veel meer uitzendkrachten direct een beroep moeten doen op de bijstand in plaats van de WW als het uitzendwerk ophoudt.

Als u een beroep moet doen op de bijstand betekent dat niet alleen een lagere uitkering, maar ook dat er eerst verrekend wordt met uw vermogen voor dat u een uitkering krijgt! Dat zijn diep ingrijpende plannen die vooral uitzendkrachten zullen treffen. Voor ons genoeg reden om in protest te komen. Ook voor u? Doe met ons mee op 2 oktober!

We komen langs
Als u met een groep collega's/uitzendkrachten meer uitleg wilt over de aanstaande acties op 2 oktober of CAO-problemen, dan komen we graag langs. Neem even contact op via de onderstaande telefoonnummers of via email.

Informatie
Voor vragen en opmerkingen naar aanleiding van deze Info kunt u contact opnemen met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer (023)5651052 of mail direct h.gerding@cnvdibo.nl

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn van CNV Dienstenbond kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer (023)5651052