AutoRai

21-9-2004

Mitsubishi 30 jaar in Nederland

De nieuwe Mitsubishi Colt maakt zijn opwachting precies dertig jaar nadat Mitsubishi voet op Nederlandse bodem zette.

En ook toen was het een Colt die Nederland warm liet lopen voor het nieuwe merk. Om dertig jaar succes een extra gouden randje te geven, heeft Mitsubishi tot en met 31 december 2004 op diverse modellen aantrekkelijke uitrustings-, financierings- en lease-aanbiedingen.

De bedrijfsnaam Mitsubishi duikt voor het eerst op in 1873. Mitsubishi betekent 'Drie Diamanten' en dit verwijst weer naar het familiewapen van oprichter Yataro Iwasaki. De eerste auto van het merk verschijnt in 1917, het Model A. In 1974 waagt het merk de grote oversteek en komt naar Europa. In Nederland debuteert dat jaar de Colt Galant, snel gevolgd door veel andere modellen. Namen als Lancer, Galant, Sigma en Celeste stammen eveneens uit die tijd en zijn zeer succesvol. Het jaar 1991 is voor de relatie tussen Mitsubishi en Nederland een belangrijk jaar, omdat toen overeengekomen werd om een deel van de productie in het Limburgse Born, bij NedCar, onder te brengen. De Carisma heeft in 1995 de primeur. En om de cirkel rond te maken: ook de nieuwe Colt rolt anno 2004 in Born van de band.

Jubileumvoordeel
Onder het motto 'Wie jarig is trakteert' zijn verschillende acties bedacht. Zo zijn de Mitsubishi's Colt Inform Cool Pack, Space Star Inform Silver Pack, Lancer Station Wagon Sport en L200 4WD Warrior uitgerust met vele extra's, waarbij het klantvoordeel varieert van
1.200,- tot maar liefst 1.655,-, afhankelijk van het gekozen model.

Navigatiesysteem standaard
Dit voordeel kan nog verder oplopen, want elke Mitsubishi Space Star en Lancer wordt, net als elke Outlander en Pajero Sport, tot en met 31 december 2004 standaard voorzien van een VDO Dayton Navigatiesysteem ter waarde van 1.399,-.

Colt vanaf 79,- per maand
Het dertigjarige jubileum is bij alle modellen symbolisch terug te vinden in aantrekkelijke financierings-aanbiedingen. Op basis van een looptijd van 30 maanden, berekende Mitsubishi Lease & Financiering namelijk voor Colt, Space Star, Lancer, Outlander, Grandis, Pajero Sport en Pajero zeer scherpe maandtarieven. Vanaf 79,- per maand voor de Colt 1.1 Inform tot slechts 169,- per maand voor een Pajero 2.5 TD I/C GL. Ook de leasetarieven zijn extra scherp gecalculeerd.