Ingezonden persbericht


Iomega® lanceert nieuwe draadloze servers NAS 100d

Betaalbare instapservers bieden flexibiliteit aan thuiswerkers en kleine ondernemingen

GENÈVE/Amsterdam, 20 september 2004 Iomega lanceert de nieuwe NAS 100d-instapserver (Network Attached Storage - op het netwerk aangesloten opslagcapaciteit). De NAS 100d-servers van Iomega kunnen worden verwerkt in een draadloos netwerk. Daarnaast vernieuwt Iomega het design van z'n instapservers (zie ook bericht Iomega NAS 200d dd 07/09/2004): capaciteiten van 160GB* en 250GB werden voor de NAS 100d in een kleine kubus van 10cm (B) x 12 cm (H) x 20cm (D) gegoten. De gebruikers thuis en in kleine ondernemingen krijgen een flexibele, gemakkelijk uitbreidbare netwerkopslag die eenvoudig vanop een bureau kan worden gerund.

Iomega wil het enorme marktpotentieel voor NAS-instapservers benutten. Robin Burke, Research VP voor Gartner (EMEA) legt uit: Het plan om dit jaar wereldwijd 5 miljoen 'minder dan $5 000'-servers te verschepen (1,6 miljoen 'minder ¤4 100'-servers dit jaar in Europa/Midden-Oosten/AMerika), bewijst dat Gartner gelooft dat er absoluut een markt is voor verkopers van NAS-instapsystemen geassocieerd met de echte behoefte bij de eindgebruikers aan gemakkelijk te installeren en te gebruiken NAS-systemen; niet alleen om de opslagcapaciteit van de interne systemen te vergroten, maar ook om een gebruiksvriendelijk bestandsopslag te bieden voor verscheidene besturingssystemen. Vele KMO's hebben een mix van platformen met Windows voor de toepassingen, MAC OS voor de graphics en UNIX voor werkstations. Betaalbare NAS-instapservers lossen deze compatibiliteitsbehoeften grotendeels op.

Hoe klein een onderneming ook is, momenteel heeft iedereen te kampen met het probleem van gegevensbeveiliging, zegt Joseph Saroukhanian, Senior Product Manager Professional Storage Systems bij nv Iomega International. Met de nieuwe NAS 100d-server, introduceert Iomega niet alleen een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar systeem voor netwerkopslag voor een klein budget, maar ook de flexibiliteit van een ingebouwde draadloze toegang met archiveringsmogelijkheden.

De NAS-servers werken als opslagmedium op een computernetwerk, waardoor Windows®-, Mac®-, UNIX- en Linux-pc's over een opslag- en back-uplocatie beschikken en gedeeld gebruik, back-up en recovery van gegevens in gemengde informaticaomgevingen eenvoudiger worden. De NAS 100d-server heeft het bijkomende voordeel van de draadloze 802.11b/g-netwerkcapaciteit voor een nog grotere flexibiliteit in kleine netwerken.

Draadloos

De ingebouwde draadloze 802.11g-ondersteuning, backwards compatibel met 802.11b, maakt draadloos netwerkverkeer mogelijk tussen een netwerk en de NAS 100d-server bij een snelheid tot 54 megabit per seconde. Alle draadloze connecties kunnen met het WEP-protocol (Wired Equivalent Privacy) worden beveiligd zodat ze beschermd zijn tegen ongeoorloofde toegang. De draadloze capaciteit kan op twee manieren worden geconfigureerd:
* Als eendraadloos toegangspunt voor andere draadloze pc's. In deze configuratiegebruikt de NAS 100d-server zijn standaard 10/100 Fast Ethernet-poort voorde verbinding met het netwerk en beschikken de gebruikers over eendraadloze hot spot.
* Als eendraadloze node op een bestaand Wi-Fi-netwerk. Bij deze optie zijn geen netwerkkabelsnodig en verkrijgt men een maximale flexibiliteit op het vlak van deplaatsing van de NAS 100d-server. In deze configuratie gebruikt de NAS 100d-server zijnWi-Fi-interface voor de verbinding met het netwerk.
* Uitbreidbaar


* De Iomega NAS 100d is ontworpen als een volledige kant-en-klare oplossing voor netwerkopslag en heeft dual USB 2.0-poorten (Hi-Speed USB) voor uitbreidbaarheid, waardoor de gebruikers bijkomende externe USB 2.0 harde schijven kunnen aansluiten als ze meer opslagcapaciteit nodig hebben. Iomega is ook van plan om eind 2004 de Iomega REV-drives toe te voegen waardoor de NAS 100d-gebruikers toegang hebben tot de recentste en sterkste middelen op het vlak van verwijderbare opslag voor de archivering van gegevens.
* Gemakkelijk te installeren


* De Iomega NAS 100d is een universele plug-and-play-server zodat de installatie snel en zonder kleerscheuren gebeurt. Sluit de server aan op een vrije poort van een router, switch of hub. Vervolgens gebruikt men een webbrowser om in te loggen en de server te configureren. Na de configuratie is de NAS 100d-server onmiddellijk beschikbaar voor alle gebruikers op dat netwerk. Er is geen aparte installatietool nodig op elke client-pc.
* Iomega Automatic Backup


* Elke NAS 100d-server bevat de bekroonde Iomega Automatic Backup-software, een complete oplossing voor de back-up van clients die verscheidene pc's op een netwerk ondersteunt. De Iomega Automatic Backup-software is in enkele minuten geïnstalleerd en zorgt voor de volledige automatisering van het back-upproces.


* De gebruikers kunnen de Automatic Backup-software zo instellen dat de back-up gebeurt zonder input van de gebruiker. De gebruiker selecteert gewoon de bestanden en mappen die hij wil beschermen en de software doet de rest. De gebruikers moeten zelfs geen back-upknop indrukken of een back-upprogramma laten draaien. Het ophalen van een bestand van de Iomega NAS 100d-server gaat even vlot: gewoon slepen (drag and drop).
* Ontworpen voor gewone gebruikers


* Het ontwerp van de Iomega NAS 100d-server is helemaal gericht op de vereenvoudiging van netwerkopslag. Het compacte desktoppakket is stil: maximum 42,1dB en dus stiller dan een typische desktop-pc (48dB). De gebruikers kunnen de server installeren, configureren en beheren zonder verwarrende en ingewikkelde procedures te moeten doorworstelen. De server is compatibel met Windows-, UNIX-, Linux- en Mac OS X-omgevingen en biedt een directe toegang tot gedeelde opslag via een draadloos of standaard Ethernet-netwerk. In totaal biedt de NAS 100d-server een volledige "kant-en-klare" oplossing voor netwerkopslag voor kleine ondernemingen of thuiswerkers, branch offices en werkgroepen.
* Garantie en ondersteuning


* De Iomega NAS 100d-klanten genieten een garantieondersteuning van twee jaar van de bekroonde Iomega Customer Support Representatives. De garantie omvat: ondersteuning via telefoon en e-mail en verzending van reserveonderdelen de dag erna (advance exchange). Met een uitbreiding op het garantieplan (verkrijgbaar tegen betaling, registratie vereist) krijgt men een derde jaar ondersteuning.


* Prijs en beschikbaarheid


* De Iomega NAS 100d-server is verkrijgbaar met twee capaciteiten: de NAS 100d 160GB-server die EUR 495 kost en de NAS 100d 250GB-server die EUR 595 kost (richtprijzen kleinhandel, exclusief BTW). Beide modellen zijn verkrijgbaar later deze maand.


* Over Iomega

* Iomega Corporation levert gebruiksvriendelijke en hoogwaardige storageoplossingen om de gebruikers in staat te stellen hun digitale gegevens te beschermen, te beveiligen, op te slaan en te delen. De bekroonde storageproducten van Iomega omvatten de veelgevraagde Zip® Drives 100, 250 en 750MB, evenals draagbare en externe desktop Iomega® HDD-drives met een capaciteit tot 250 GB, de nieuwe Iomega® Mini USB (64MB, 128MB, 256MB en 512MB) en Micro Mini, de externe CD-RW, de CD/DVD combo met 7in1 card drives, de Iomega® Super DVD en de USB Iomega® Floppy. Iomega vereenvoudigt de beveiliging en het gedeeld gebruik van gegevens voor thuisgebruikers en bedrijven met software voor automatische backup als Iomega® Automatic Backup, Iomega® Sync, CD HotBurn® en de Active Disk technologie. Speciaal voor netwerken pakken de nieuwe Iomega NAS-servers uit met een capaciteit van 160 GB tot 2TB . Iomega biedt bedrijven en particulieren een uitgebreide oplossingen voor het herstel van gegevens die verloren gingen door een storing in de hardware, corrupte bestanden of mediumschade. De firma is bereikbaar op het Web op http://www.iomega-europe.com


* Copyright© 2004 Iomega Corporation. Alle rechten voorbehouden. Iomega, Zip, REV, Active Disk, iStorage, HotBurn en Quik Touch zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Iomega Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Sommige andere product-, merk- of firmanamen zijn mogelijk handelsmerken of benamingen van hun respectievelijke eigenaars.


*

Ingezonden persbericht