CDA

CDA
21-09-04

Eerste reactie Prinsjesdag 2004: Troonrede straalt vertrouwen uit

De CDA-fractie is blij met de Troonrede. Het is een troonrede die vertrouwen uitstraalt en die visie op de toekomst heeft. Als we willen inspelen op de toekomst, dan moeten we durven veranderen. Nederland moet goedkoper, slimmer en actiever worden. De kabinetsplannen stralen de daadkracht uit om dit tot stand te brengen. Het CDA steunt de structurele verbetering van ons land, aldus Maxime Verhagen, voorzitter van de CDA-fractie in de Tweede Kamer.

Oude regelingen in zorg en sociale zekerheid moeten veranderen, maar er komt wel wat voor terug. Hoewel deze veranderingen leiden tot onzekerheid bij mensen, is het doel helder. Een sociaal vangnet voor mensen die het echt nodig hebben. Een sociale zekerheid die mensen niet in een uitkering houdt, maar ze juist weer aan het werk helpt. Betere zorg met minder wachtlijsten en meer aandacht voor de patiënt. Kortom, Nederland sterker maken voor de toekomst."

"De economie laat ook al een voorzichtige groei zien. Een paar zaken moeten we nog volhouden. Loonmatiging is bijvoorbeeld nog steeds nodig, omdat we in vergelijking met onze directe concurrenten in Europa 12% duurder zijn geworden. Dan stoppen we de groei van de werkloosheid. Daar hebben we allemaal voordeel bij en moeten we dan ook samen de schouders onder zetten", aldus Maxime Verhagen