Groep Wilders


Eerste reactie Groep Wilders op Miljoenennota 2005 21 september 2004

KABINET LIJKT CONTACT MET KIEZER TE HEBBEN VERLOREN

VERKEERDE KEUZEN: ONVOLDOENDE AANDACHT VOOR IMMIGRATIE, VEILIGHEID EN ZORG

De Miljoenennota die het kabinet-Balkenende II vandaag heeft gepresenteerd, kenmerkt zich vooral door verkeerde keuzes.

Dat in economisch moeilijke tijden ingrijpende maatregelen en bezuinigingen nodig zijn, wordt door de Groep Wilders onderkend. Maar waar het kabinet Balkenende met de mond belijdt dat onderwerpen als veiligheid, immigratie, zorg en terrorisme kernpunten van beleid zijn, blijkt daar uit de gemaakte keuzes en de allocatie van financiële middelen weinig tot niets van. De Nederlandse burger heeft terecht geheel andere verwachtingen van dit kabinet en wordt op vele punten in de kou gezet.

Onmiddellijke immigratiestop niet-westerse allochtonen

De problemen met de integratie van niet-westerse allochtonen in ons land zijn acuut en van een immense omvang. De immigratie dient dan ook aanzienlijk verder te worden beperkt. Het is zeer de vraag of de aanscherping van de eisen voor gezinsvorming en gezinshereniging, zoals het kabinet die heeft voorgesteld, ook daadwerkelijk substantiële effecten zullen hebben.

De Groep Wilders ziet slechts één effectieve oplossing voor de integratieproblematiek waardoor alle aandacht en middelen uit kan gaan naar de integratie van de groep niet-westerse allochtonen die reeds in ons land zijn: een verdere beperking van de immigratie. De Groep Wilders pleit dan ook voor de onmiddellijke introductie van een immigratiestop voor de duur van vijf jaar als het gaat om gezinsvorming- en hereniging ten aanzien van niet-westerse allochtonen.

Dit zal vooral voor Turken en Marokkanen effecten hebben.

Denaturalisatie en verplichte emigratie

Ook stelt de Groep Wilders voor de Wet op het Nederlanderschap zo te wijzigen dat genaturaliseerden hun Nederlandse nationaliteit verliezen en worden uitgezet indien zij de Nederlandse taal niet alsnog leren, in criminaliteit vervallen dan wel veroordeelt worden wegens handelingen in strijd met de openbare orde. Voor personen die haat zaaien dan wel aanzetten tot geweld geldt uiteraard hetzelfde. Voor imams zal geen uitzondering worden gemaakt, ook zij zullen na een veroordeling hun nationaliteit verliezen en het land uit moet worden gezet.

Veiligheid

Ondanks het Veiligheidsprogramma waarmee het kabinet zo schermt, stijgt het aantal slachtoffers van geweldsdelicten nog steeds. Ook de overlast op straat en in buurten is niet afgenomen. Op ongepaste wijze meldt het kabinet vol trots dat het aantal uitgedeelde boetes voor lichte (verkeers)overtredingen is toegenomen en verder zal toenemen tot meer dan 10 miljoen in 2005. De realiteit is dat mensen zich doodergeren aan een overheid die vooral om het geld boetes uitschrijft indien men een paar kilometer te hard rijdt, terwijl bij inbraak in auto of overlast in de buurt de politie in geen velden of wegen te bekennen is. De Groep Wilders bepleit een vierledige aanpak als het gaat om het vergroten van de veiligheid.


- een anders functionerende en meer aan de burger dienstbare politie: minder nadruk op het uitschrijven van financieel voor de overheid aantrekkelijke boetes voor lichte (verkeers)overtredingen en meer dienstbaarheid aan de burger en aandacht voor zware criminaliteit


- meer investeren in extra agenten ook op langere termijn


- het verhogen van de straffen voor zware criminaliteit en geweldsdelicten door de invoering van het principe van de "three strikes you're out": na drie zware misdrijven levenslang zonder de mogelijkheid van vervroegde invrijheidsstelling


- meer extra geld voor de bestrijding van terrorisme. Het door het kabinet vrijgemaakte bedrag van 10 miljoen euro voor AIVD en politie (niet meer dan 100 fte's) is niet meer dan een doekje voor het bloeden

Zorg

Ook de Groep Wilders is van mening dat kostenbeheersing in de zorg noodzakelijk is en meer marktwerking geboden. Maar het is stuitend om te zien dat ouderen die ons land na de Tweede Wereldoorlog hebben helpen opbouwen, in verzorgings- en verpleeghuizen luiers moeten dragen omdat er geen personeel is om hen naar het toilet te begeleiden, of honger hebben omdat er niemand is om hen bij het eten te helpen. Het is stuitend dat volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg maar liefst 80 procent van de onderzochte verpleeghuizen niet aan de gestelde eisen voldoet. De Groep Wilders vindt dit schandalig. In de zorg zal anders en efficiënter gewerkt moeten worden. Maar mocht het nodig zijn, bijvoorbeeld om meer mensen in de zorg aan het werk te krijgen, dan is de groep Wilders bereid hiervoor extra geld uit te trekken. De ouderen van ons land verdienen respect en een menswaardig bestaan ook in verzorgings- en verpleeghuizen.

Financiering wensen Groep Wilders: schrappen OS-begroting

De Groep Wilders heeft hiervoor aangegeven meer geld te willen voor veiligheid/politie, voor de bestrijding van terrorisme en indien nodig ook voor verpleeg- en verzorgingstehuizen. Hiervoor kan naar de mening van de Groep Wilders op twee posten worden bezuinigd:


- Ontwikkelingssamenwerking: Nederland betaalt 0,8% van haar BNP oftewel zo'n 4 miljard euro per jaar aan Ontwikkelingshulp terwijl de andere Europese landen gemiddeld niet meer dan zo'n 0,2% van het BNP aan OS uitgeven. De Groep Wilders stelt voor het Nederlandse OS-budget geheel te schrappen. De 3.8 mrd gulden die hier jaarlijks aan wordt besteedt zal niet meteen geheel maar in de loop van de komende jaren vrijkomen, gelet op reeds aangegane verplichtingen. De Groep Wilders pleit er derhalve voor geen nieuwe verplichtingen aan te gaan met bijvoorbeeld medefinancieringsorganisaties en ook bilaterale OS-relaties zo snel mogelijk te beëindigen. Hulp aan Afrika is prachtig maar problemen met veiligheid en zorg in ons eigen land verdienen voorrang.


- Subsidies: Nog steeds kent Nederland een waaier aan subsidies aan allerhande instellingen en organen die hiervoor afhankelijk worden van een overheid die zich met de subsidiepot ver verwijdert van haar oorspronkelijke kerntaken. Ook hier kan nader in worden gesneden.

Voor nadere info: Geert Wilders 070- 3182867 of 06- 43044806