Gemeente Heerlen

21 september 2004

Hoppenhof wordt ingepast in Maankwartier

Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van het besluit van NS Vastgoed om het kantorenpand de Hoppenhof in te passen in Maankwartier. Daarmee is het plan om het pand te slopen van de baan. Hierdoor hoeft de gemeente het pand ook niet eerst aan te kopen, zoals eerst gedacht werd.

In de aanvankelijke plannen van Maankwartier werd ervan uitgegaan dat de Hoppenhof in geheel vernieuwde vorm opgenomen zou worden in Maankwartier. Over deze renovatie waren ook al afspraken gemaakt tussen de eigenaar van het pand NS Vastgoed en de huurder T-Systems.

Vervolgens is door NS de lijn gekozen om de huurovereenkomst te willen beëindigen met het oog op sloop. Dit vanwege de planoptimalisatie van het Maankwartier, en het ontbreken van architectonische waarde van het pand. In deze constructie was het de bedoeling dat de gemeente het pand zou kopen en slopen.

Herbezinning
Op dit standspunt komt NS Vastgoed nu opnieuw terug, nu blijkt dat de huurder wil vasthouden aan de eerder gemaakte afspraken. Het doorzetten van de sloopplannen tegen de zin van de huurder zou wellicht een schadeloosstelling tot gevolg hebben. Dit, en het belang van het behoud van het bedrijf voor de stad, hebben NS Vastgoed en de gemeente doen besluiten de Hoppenhof te behouden. NS Vastgoed gaat nu samen met de huurder nadere afspraken maken over de renovatie van het pand.

Heerlen, 21 september 2004
Afdeling communicatie
Richard Pisters
(045) 56 04 712
r.pisters@heerlen.nl


---- --