Time : 2:49:36 PM
Date : Tuesday, September 21, 2004
Sender Name: Nuon

Nuon lanceert speelse website rond rationeel energiebebruik

Vilvoorde, 21 september 2004 - Wist u dat energie besparen kan op een snelle, slimme, gezellige en creatieve manier? Bovendien kan energie bezuinigen een belangrijke besparing betekenen voor ieders budget.

Op de site www.testjezuinigheid.be geeft Nuon verschillende leuke tips om flink wat energie te besparen, tips aangepast aan uiteenlopende karakters en situaties. Nuon laat zien hoe gemakkelijk het kan zijn om zuiniger om te gaan met energie. Een doorgaans saaie en technische materie wordt op een speelse en gedurfde manier gebracht. Via een grappige en uitdagende test wordt on-line uw persoonlijkheid bepaald, zo komt u te weten of u "Minimalist" of "Nonchalant" bent. U vindt er ook grappige e-cards die u kunt gebruiken om anderen aan te sporen de test te doen.

Door energie te besparen kan de uitstoot van CO2 (de grote schuldige van het broeikasgaseffect) verminderd worden. Energie besparen is een bonus voor ieders beurs en voor het milieu! Nuon wil haar klanten duidelijk helpen besparen en dit niet alleen met een lagere energiefactuur maar ook met advies over rationeel energiegebruik. De beste besparing is immers de energie die niet verbruikt wordt.

Besparingstip: "Trek alles uit"
Een video verbruikt 90 % van al zijn energie terwijl hij in sluimerstand staat. Het sluipverbruik van uw TV, batterijlader, kost al snel 60 euro per jaar. Laat daarom zo weinig mogelijk toestellen onder stroom staan. Trek liever de stekker uit.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, aardgas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in België, Nederland en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¤ 5,1 miljard. Nuon België is de grootste nieuwkomer op de Belgische markt en telt al meer dan 300.000 elektriciteits- en aardgasaansluitingen.