Gemeente Westerveld

21-9-2004
Console bij strooiveld op begraafplaats Wapserveen

Naast het nieuw aangelegde strooiveld op de begraafplaats in Wapserveen is vorige week woensdag een hardhouten console geplaatst. Hierop kunnen nabestaanden gedenkplaatjes ter nagedachtenis van de overledenen bevestigen.

Reconstructie
Dit voorjaar is een deel van de begraafplaats in Wapserveen gereconstrueerd. Hierbij is, om de komende jaren voldoende grafruimte te hebben, ook een nieuw gedeelte ingericht. Op dit nieuwe gedeelte is een strooiveld gerealiseerd waar iedereen die hier belangstelling voor heeft, in overleg met de gemeente de as van een overledene kan verstrooien.

Console
Veelal is er bij een strooiveld geen mogelijkheid om een aandenken te plaatsen. Om deze gelegenheid op deze begraafplaats toch te bieden, is naast het strooiveld een console geplaatst. Deze hardhouten (FSC keurmerk) console heeft een dikte van 50 centimeter en steekt 2 meter boven het veld uit. Hierop kunnen door de nabestaanden gedenkplaatjes worden bevestigd. Voor meer informatie kunt u bellen met Fokke Bijker van de cluster Beheer Openbare Ruimte, tel.nr.: (0521) 349 440.