Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 21 september

Alkmaar 21-09-2004 - 15.30 uur

Geld en rookwaar gestolen

Alkmaar, maandag 20 september 2004.

Maandagmiddag ontdekte de eigenaar van een bedrijf aan de Pieterstraat dat er was ingebroken. Men kwam in het pand door het vernielen van een deur. Ook in het bedrijf werd een deur vernield. De eigenaar mist een geldlade en het geld uit een aantal automaten. Hoe groot de totale schade is kan op dit moment nog niet worden vastgesteld.

Vrouw gewond na aanrijding

Alkmaar, maandag 20 september 2004.

Maandagmiddag raakte een 20-jarige vrouw uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Friesebrug. De vrouw kreeg, toen zij de rijbaan via een oversteekplaats overstak, geen voorrang van een 74-jarige bestuurder van een personenauto. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de vrouw gewond aan haar hoofd. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis en is daar opgenomen.

Inbraak zomerwoningen

Heiloo, dinsdag 21 september 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een 6-tal bungalows in een park aan de Groeneweg. In de meeste gevallen kwam men in de woningen door het op grove wijze vernielen van sloten in de deur (Bulgaarse methode). In een aantal gevallen bleef het bij een poging. Daarnaast miste een aantal bewoners geld en sieraden. Gezien het tijdstip en de wijze waarop werd ingebroken is het niet ondenkbeeldig dat deze inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Vernieling autos

Bergen, dinsdag 21 september 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd door voorbijgangers ontdekt dat aan een aantal personenautos vernielingen waren gepleegd. De autos stonden geparkeerd op een parkeerterrein aan de Joost Ivanghlaan. Van een 5-tal autos bleek een raam te zijn vernield. Het is niet bekend of er vervolgens ook goederen uit de autos zijn weggenomen.

Inbraak winkel

Alkmaar, dinsdag 21 september 2004.

Dinsdagmorgen ontdekte de eigenaar van een winkel aan de Magdalenastraat dat er bij hem was ingebroken. Men kwam in de winkel door het vernielen van de toegangsdeur. Vanuit het bedrijf werden onder andere twee mobiele telefoons en geld (bedrag onbekend) weggenomen. Ook bleken een aantal blikjes met fris en een aantal doosjes met theezakjes te zijn verdwenen.