Nivel


Nieuw op de NIVEL-site: Europese cijfers over gezondheid en zorg

21 september 2004

Hoe gezond zijn wij Nederlanders? Hoe oud worden we? Hoe vaak gaan we naar een dokter, tandarts, of ziekenhuis? Wat kost dat allemaal wel niet? En hoe zit dat eigenlijk in de rest van Europa? Cijfers hierover zijn te vinden op de NIVEL website.
Het NIVEL zette in opdracht van het ministerie van VWS per land de cijfers over zorgvraag, zorgaanbod, zorggebruik, zorgproductie, zorgfinanciering en vaccinatie op een rijtje. Hierbij is gebruik gemaakt van de OECD Health Data 2003 (OECD = Organisation for Economic Co-operation and Development). Dit is een database met gegevens over een groot aantal aspecten van de gezondheidszorg in de 30 landen die lid zijn van de OECD. Deze cijfers zijn voor een deel al gepubliceerd als een achtergrondstudie bij het Brancherapport Cure (VWS, 2004) en zijn nu ook te vinden op de NIVEL-website .

Kijk hier voor de OECD-cijfers over de internationale vergelijking van gezondheidszorg op de NIVEL-site

Zie ook: Health data op de OECD website

Zie ook: How do we do? Health in the EU from a Dutch Perspective (VWS, 2004) een uitgave in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie (juli tot en met 31 december 2004).

Laatste update door: Thea Visser, op 21 september 2004

European research Network on Quality Management in Health Care European research Network on Quality Management in Health Care

Tweede Nationale Studie

Tweede Nationale studie

Landelijk Informatienetwerk Huisartsenzorg Databank Zorgvernieuwing European Association for Communication in Health Care European Influenza Surveillance Scheme Panel verpleegkundigen en verzorgenden Landelijke Informatievoorziening Paramedische Zorg Nationaal Kompas Volksgezondheid European Association of Public Health European research Network on Quality Management in Health Care Palliatieve zorg

NIVEL, Postbus 1568, 3500BN Utrecht, Tel. 030 2729700, Fax. 030 2729 729, email: nivel@nivel.nl