Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 21 september

Den Helder 21-09-2004 - 15.30 uur

Gewapende overval op tankstation in TV Ter Plaatse

Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 21 september 2004.

Op vrijdag 6 augustus 2004, omstreeks 06.45 uur hebben twee onbekend gebleven mannen een overval gepleegd op een tankstation aan de Westerduinweg. Daarbij werd een 19-jarige medewerker van het station geschopt en geslagen en bedreigd met een handvuurwapen.

De medewerker was juist bezig om het tankstation bedrijfsklaar te maken toen er plotseling twee personen de winkelruimte binnenstapten. Hij kreeg meteen een schop en een klap en werd tegen de grond gewerkt. Hij had een tand door zijn lip en enkele blauwe plekken. De daders gingen een kantoorruimte binnen en namen daar een geldbedrag weg. Hierna verlieten ze het bedrijfspand en reden weg op een gestolen bromfiets in de richting van Callantsoog. Ze kregen brommerpech ter hoogte van camping De Lepelaar en lieten daar het voertuig achter. De bromfiets, een zwarte Gilera scooter, bleek in de nacht voor de overval te zijn gestolen op de openbare weg de Jonkerstraat te Den Helder.

De twee overvallers voldoen aan het volgende signalement:

Ze hadden beiden een negroïde uiterlijk

Droegen donkere kleding;

Hadden beiden een donkere helm;

Waren beiden 16 a 18 jaar oud;

Hadden alle twee een normaal postuur;

Hun lengte wordt geschat op 1.70 meter.

Eén van hen had dunne vlechtjes strak over het hoofd, van het voorhoofd naar de nek lopend. Tussen de vlechtjes was de hoofdhuid zichtbaar.
Getuigenoproep

In het vervolgonderzoek heeft de recherche een aanhouding verricht maar er kon niet bewezen worden dat deze persoon iets met de overval van doen had.

Kort voor de overval is er een klant met een grijze personenauto bij de benzinepomp geweest. Het was een Nederlandse man met naast hem een vrouw. De man kon niet geholpen worden omdat het station nog gesloten was. De politie verzoekt deze man en verder iedereen die inlichtingen kan verschaffen over dit misdrijf contact op te nemen met de recherche in Schagen, via de politieservicelijn op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
TV Ter Plaatse

In de uitzending van Ter Plaatse van TV Noord-Holland wordt op woensdag 22 september aandacht aan deze zaak besteed. De uitzending is vanaf 18.35 uur en wordt ieder uur herhaald om 19.35, 20.35 uur enzovoort. Dit geldt ook voor donderdag 23 september waarbij de laatste herhaling om 17.35 uur is.

Groot aantal goederen uit woning gestolen.

Schagen maandag 20 september 2004.

Maandag tussen 10.00 en 16.40 uur werd ingebroken in een woning aan de Loet. Men kwam in de woning door het vernielen van een raampje. De bewoner verklaarde dat men een laptopcomputer, een dvd-speler en geld had weggenomen. Daarnaast bleken een fotocamera een mobiele telefoon en een sporttas te zijn ontvreemd.

Weigering blaastest kost rijbewijs

Middenmeer, maandag 20 september 2004.

Maandagavond werd een 47-jarige man uit Rotterdam aangehouden op de Rijksweg A7. Surveillerende hadden gezien dat de man in een bocht rechtdoor reed en van de weg raakte. Het bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij weigerde echter mee te werken aan een blaasproef. Zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd.

Inbraak autos

Den Helder, dinsdag 21 september 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een aantal autos die geparkeerd stonden in het Vogelzand. In de meeste gevallen werd een slot van één van de portieren vernield om in de auto te komen. Vanuit de autos werd de radio apparatuur weggenomen. Gezien de tijdstippen en de plaats van deze inbraken mag worden aangenomen dat deze zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Autos gestolen vanaf bedrijventerrein

Den Helder, dinsdag 21 september 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werden twee bedrijfswagens gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Touwslagerweg. Men kwam op het terrein door het vernielen van de toegang in het hekwerk. De weggenomen autos zijn van het Mitsubishi, type L400 2.5 TD. Eén van de autos is rood van kleur en voert het kenteken 28-VZ-PL. De andere auto heeft het kenteken 13-VZ-NZ en is blauw van kleur.