Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 21 september 2004

* PREVENTIEF FOUILLEREN EN VERKEERSCONTROLE

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield maandagmiddag in de Slaghekstraat een actie prevetief fouilleren en een verkeerscontrole. Tussen twee en vijf uur werden 41 personen op straat en 25 personen in horecagelegenheden gefouilleerd. Er werden vier auto's gecontroleerd. Een 26-jarige man uit Rotterdam werd op grond van de Wet Wapens en Munitie bekeurd, omdat hij in het bezit was van een mes. Het mes werd in beslag genomen. Een 32-jarige man uit Rotterdam, die nog een boete van 288 euro moest betalen, werd aangehouden, waarna hij aan de betaling voldeed. Tijdens de verkeerscontrole werden twintig bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten voor diverse verkeersovertredingen.
* MAN MET BEEN ONDER GRAAFMACHINE
HOEK VAN HOLLAND - Maandagmiddag omstreeks drie uur raakte tijdens graafwerkzaamheden op de Kulkweg een 29-jarige man uit Nieuwe-Tonge gewond. Een 37-jarige man uit Nieuwe-Tonge was met een graafmachine, die voorzien was van rupsbanden, over het been van zijn 29-jarige collega gereden. Het slachtoffer werd met een verbrijzeld been door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.
* OVERVAL
ROTTERDAM - Maandagmiddag rond tien voor half vier werd een verkoopster in een bakkerij aan de Oudedijk overvallen. De overvaller kwam gewapend met een vuurwapen de winkel binnen en eiste geld. Nog voordat zij geld kon geven griste de man een aantal biljetten van 50 euro uit de handen van de vrouw. De overvaller rende vervolgens weg in de richting van de Vlietlaan. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.
* MELDING GASLEK; HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde maandagavond omstreeks half zeven, naar aanleiding van een melding over een gaslekkage, een onderzoek in een woning aan de Mijnsherenlaan in. Uit voorzorg werden omwonenden door brandweerpersoneel geëvacueerd. In de woning werd geen gaslek, maar wel een hennepkwekerij aangetroffen. In beslag genomen werden
200 hennepplanten, die nog niet rijp waren voor de oogst, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur. De 27-jarige bewoner werd op grond van de Opiumwet aangehouden. De omwonenden konden even later weer hun woning binnengaan.

* MAN GEëLEKTROCUTEERD
Maandagmiddag omstreeks kwart over twee raakte tijdens graafwerkzaamheden in de Viskorfstraat een 36-jarige man uit Werkendam gewond. Tijdens de graafwerkzaamheden was een hoofdkabel bloot komen te liggen. Toen het slachtoffer met een schep bij de kabel groef, kreeg de man een elektrische schok. Het slachtoffer, dat niet aanspreekbaar was, werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.