Politie Amsterdam-Amstelland

Man gedood bij schietpartij
21-9-2004. Maandagavond werd een 32-jarige man op de President Kennedylaan neergeschoten. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Politiemensen troffen rond tien uur zwaargewonde man aan. Getuigen meldden meerdere daders. Na een zoekactie werd op de Weesperzijde een motorfiets aangetroffen. Onderzocht wordt of dit voertuig bij het incident betrokken is geweest.
Getuigen kunnen zich melden via: 0900-8844.

---


Jongen gepakt voor o.a. diefstal, heling

21-9-2004. Dinsdag werd een 17-jarige jongen gearresteerd voor diefstal, heling en het in het water duwen van een 9-jarig jongetje. Het kind werd op 9 september in de vijver aan de Beethovenlaan geduwd. De dader, een oudere jongen, ging er vervolgens vandoor op een witte snorfiets.

De identiteit van de dader werd bekend doordat hij met de snorfiets, die toen nog niet als gestolen stond geregistreerd, bij een verkeersongeval betrokken was. Toen rechercheurs deze gegevens combineerden, was de jongen snel gevonden. De verdachte heeft inmiddels bekend.

---

Oplichter in de kraag gevat

21-9-2004. Maandagmiddag rond kwart voor twee werd een 44-jarige man gearresteerd wegens poging tot oplichting.

De verdachte benaderde een garagehouder mee voor een sponsoractie van de CliniClowns. De ondernemer vroeg daarop o.a. een telefoonnummer. Toen de man dit niet kon geven, kreeg de garagehouder argwaan. De zwendelaar fietste vervolgens weg. Na een korte achtervolging kreeg de ondernemer hem te pakken. De politie nam de verdachte daarna van hem over.

---

Tweetal mishandelt beveiliger

21-9-2004. Maandagavond rond zes uur werden twee mannen (20 en 23 jaar) gearresteerd op de ArenA Boulevard nadat zij een beveiliger hadden mishandeld.

De beveiligingsmedewerker sprak de twee aan toe ze in een sportzaak tegen een boksbal aan het boksen waren. Het duo greep hem vervolgens vast en gaf hem enkele rake klappen. De man liep hierbij een gebroken neus op.

---