Berichten regionaal dinsdag

's-Hertogenbosch 21-09-2004 - .

WINKELDIEF

s-Hertogenbosch Dinsdagochtend is een 42-jarige man uit Rosmalen aangehouden in een winkel aan de Goulmy en Baarplein in s-Hertogenbosch. De man wordt verdacht van het meenemen van kranten (waarde 2,20 Euro) zonder te betalen. Een beveiligingsmedewerkers heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. Nadat de man een verklaring had afgelegd is de man met een proces-verbaal heen gezonden.

AANHOUDING GEZOCHTE

s-Hertogenbosch Dinsdagochtend is een 21-jarige man uit Rosmalen aan Het Wielsem in s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij nog een straf van 150 dagen had openstaan. De man is ingesloten.

NASI

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 44-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden aan de Buitenpepersdreef in s-Hertogenbosch op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had een pak nasi meegenomen en liep uit de winkel zonder te betalen. Buiten de winkel begon ze aan de maaltijd. Ze werd aangehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie.

WINKELDIEF

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 21-jarige man uit Vlijmen aangehouden in een winkel aan de Rompertpassage in s-Hertogenbosch op verdenking van winkeldiefstal. Een getuige zag dat de man met snoepgoed uit een winkel liep, zonder eerst af te rekenen. De man is aangehouden.

VERNIELINGEN IN WONING

Vorstenbosch Maandagmiddag is een 48-jarige man uit Heeswijk Dinther aangehouden in een woning aan de Rietdijk in Vorstenbosch. Een getuige (een politieagent uit een andere regio, in vrije tijd) zag dat in een woning de ruiten van binnenuit ingegooid waren. De getuige wist de verdachte te overmeesteren en over te dragen aan de politie. De man had vernielingen in de woning van zijn zus gepleegd en gedroeg zich agressief De reden van dit voorval is niet duidelijk, maar heeft waarschijnlijk te maken met een familieconflict. De man is aangehouden en ingesloten

WINKELDIEVEN

s-Hertogenbosch - Maandagmiddag zijn een 36-jarige man en een 19-jarige vrouw, beiden uit Rosmalen aangehouden op de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch op verdenking van winkeldiefstal. Een winkelmedewerker had hen betrapt. Samen met de beveiligingsmedewerkers heeft hij hen aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie trof bij de verdachten, twee parfumflesjes aan en enkele andere goederen waarvan de herkomst niet duidelijk was. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten.

ONGEVAL

Sint Oedenrode , Gemonde Dinsdagochtend is een 84-jarige man uit Sint Michielsgestel met hartklachten naar het ziekenhuis gebracht, bij een ongeval op de kruising van de Eekhoorn in Sint Oedenrode en de Gemondsedijk in Gemonde. De man reed als passagier bij zijn 79-jarige vrouw in de auto. De vrouw reed op de Gemondsedijk in de richting van de Eekhoorn. Ze naderde De Eekhoorn, maar gaf geen voorrang aan een 25-jarige automobilist uit Veghel die op deze voorrangsweg in de richting van Boxtel reed. Hierdoor ontstond een aanrijding.

BRAND

Schijndel Dinsdag vroeg in ochtend was er brand bij een loods aan de Duinweg in Schijndel. Twee opleggers die voor de loods stonden, stonden in brand. Ook brandde de terminal van de loods waar een oplegger tegenaan stond. De brandweer rukte met groot materieel uit en had de brand snel onder controle. De totale schade is onbekende, maar aanzienlijk. De goederen die in de loods stonden, vertoonden veel rookschade. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

HUISELIJK GEWELD

Sint Michielsgestel Maandagavond is een 16-jarige jongen uit Sint Michielsgestel in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn broertje en zijn moeder. Ook bedreigde hij zijn broertje met een mes. De jongen heeft meerdere goederen in de woning vernield. De reden van het conflict is onduidelijk. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN Boxtel Maandagmiddag heeft een 48-jarige man uit Boxtel zich gemeld bij het politiebureau in Boxtel. De man wordt verdacht van bedreiging en mishandeling van zijn ex-vriendin. De man is ingesloten.

ONDERZOEK NAAR SCHIETPARTIJ
Uden - De politie in Uden heeft een rechercheteam van 15 personen gezet op het onderzoek naar de schietpartij op de Keizershof op zondag
19 september jl. Bij deze schietpartij raakte een 36-jarige Udenaar gewond en moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. Het rechercheteam is op dit moment nog bezig met het buurtonderzoek. De politie verzoekt getuigen, die iets verdachts hebben gezien of gehoord en met wie zij nog niet heeft gesproken, zich te melden bij de politie in Uden (0900-8844).

AANHOUDINGEN NA OPENLIJKE GEWELDPLEGING
Volkel Maandag zijn op het politiebureau in Uden een 37- en een
40-jarige man, beide uit de gemeente Uden, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging op de Heuvelstraat in Volkel op zondag 19 september jl. Een 39-jarige inwoner van Odiliapeel liep over genoemde weg toen hij door een viertal personen meerdere malen werd geslagen en geschopt. De verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED
Oss- In de nacht van maandag op dinsdag is op de Ruwaardsingel een
26-jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED
Lith- Dezelfde nacht is op de Lithsedijk een 27-jarige man uit Oijen aangehouden vanwege overtreding van hetzelfde feit. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

GHANEES MET VERVALST PASPOORT AANGEHOUDEN
Oss- Dinsdagmorgen is bij een werknemer van een bedrijf in de Havenstraat in Oss aangehouden omdat hij werkzaamheden verrichtte en vermoedelijk gebruik maakte van een vervalst paspoort. De man, een
41-jarige Ghanees, is aangehouden en ter vaststelling van zijn identiteit ingesloten.

AANHOUDING NA BEDREIGING
Cuijk- Maandagmiddag is in een bedrijf aan de Sint Annastraat een
27-jarige man in zijn woonplaats Cuijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht zojuist een medewerkster van het bedrijf te hebben bedreigd. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.