VASTGOED BELANG
http://www.vastgoedbelang.nl

Meten met twee maten!

Verhuurders, en dus huurders, moeten gaan meebetalen aan de financiering van de huursubsidie en aan de bezuiniging op het departement van VROM.
Met Vastgoed Belang, de landelijke vereniging van particuliere verhuurders met 15% van het huurwoningenbezit in Nederland, is daarover te praten.

Particuliere verhuurders betalen belasting, zoals een ieder die inkomen geniet. Corporaties zullen in 2005 ook worden belast over andere werkzaamheden dan de verhuur van woningen. Maatschappelijke werkzaamheden, zoals de verhuur van woningen blijven onbelast.

Corporaties gaan meebetalen aan de bezuiniging en aan de huursubsidie. Particuliere verhuurders betalen ook. Die betalen dus twee keer.

Dat is meten met twee maten. De inzet van het kamerlid Hofstra van de VVD is eerlijker. Hij pleit ervoor, dat de corporaties ook belasting gaan betalen over de huurexploitatie.

Vastgoed Belang meent, dat het streven naar meer marktconforme huren, door de corporatiewereld eerlijke huren genoemd, moet samengaan met het streven naar ook eerlijke lastenverdeling.

Als de maatschappelijke werkzaamheden van de verhuur van woningen buiten de belastingheffing moet blijven, dan zou dit ook moeten gelden voor verhuur door particulieren, die in belangrijke mate de starters bedienen op de huurwoningmarkt.

Vastgoed Belang, de Nederlandse Vereniging van Beleggers en Eigenaren, behartigt de belangen van de particuliere verhuurders. Zij heeft circa 9.000 leden. In totaal verhuren particuliere verhuurders ongeveer 450.000 woningen en zijn daarmee de tweede partij in Nederland. Daarnaast beleggen particulieren in kantoren, winkels en bedrijfsruimten.