Gemeente Zwolle

Zwols Dierenasiel krijgt Erkenning

Zaterdag 11 september 2004 heeft de heer Ruud Buddenberg, landelijk voorzitter van de Dierenbescherming de Erkenning uitgereikt aan het Zwols Dierenasiel.

De Erkenningsregeling is in 2002 ingesteld en is vergelijkbaar met een ISO 9000 certificering. Daarmee wordt tevens voldaan aan de hoge kwaliteitseisen die de Dierenbescherming stelt aan de opvang van dieren in asielen.

Protocol
Voor de verkrijging van zo'n Erkenning moet een Protocol worden opgesteld, waarin onder meer de normen worden vastgelegd waaraan de huisvesting en de verzorging van dieren in asielen moet voldoen. Het schrijven van dat Protocol, dat maar liefst 100 pagina's telt, heeft ruim twee jaar gekost, maar het resultaat is er dan ook naar.

Trots
Het bestuur is trots op de medewerkers en de vrijwilligers die er gezamenlijk voor hebben gezorgd dat hun asiel voortaan een landelijk erkend CBF-keurmerk draagt. De voorzitter van het bestuur van de stichting Zwols Dierenasiel, de heer A. de Keijzer, ging in zijn toespraak in op de toekomstplannen, waarbij een investering van ruim 200.000 moet worden gedaan om te kunnen voorzien in de opvang van zwerfdieren. Met name het aanbod van katten is zo groot dat regelmatig provisorische oplossingen moeten worden gezocht. Daarom wordt naarstig gewerkt aan een verbouwingsplan dat voorziet in een extra etage bovenop het huidige gebouw.


---