Provincie Overijssel

College Overijssel deelt `sterke punten' kabinet

De provincie Overijssel heeft kennis genomen van de rijksbegroting. In haar reactie vraagt het college onder andere aandacht voor de mogelijkheden in de Stedendriehoek, Zwolle- Kampen en Netwerkstad Twente. "Hoewel het Rijk deze sterke punten erkent en een plaats geeft in de recente rijksnota's, blijven de mogelijkheden vanuit het Rijk nog onderbenut." Het dagelijks bestuur is positief over de sterke rol voor de provincie bij de ruimtelijke inrichting onder het motto 'decentraal wat kan, centraal wat moet'. Ontevredenheid heerst over de beschikbare middelen voor stedelijke vernieuwing en bodemsanering.

De voortdurende problemen in de economie en de samenleving vragen in 2005 een forse inspanning van de overheid en de burgers. "De ook voor 2005 verwachte toename van de werkloosheid leidt voor veel burgers tot onzekerheid in sociaal en financieel opzicht. Problemen die ook in Overijssel spelen en waar wij ons zorgen over maken", aldus het College in haar brief aan de fractievoorzitters van de Tweede Kamer. Kijk hieronder voor de volledige reactie.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

Open brief_aan_fractievoorzitters_begroting_2005_BA_2004_2479 .pdf brief_aan_fractievoorzitters_begroting_2005_BA_2004_2479 .pdf

© 2004 Provincie Overijssel