Gemeente Moerdijk


NIEUWE ONTSLUITINGSWEG VOOR FIJNAART

Het college heeft vanmorgen besloten om de raad voor te stellen een nieuwe ontsluitingsweg voor Fijnaart aan te leggen. Deze weg moet gaan lopen van de Margrietstraat naar de Parallelweg.

De realisering van woningbouw in de Sportwijk is de aanleiding om de ontsluiting van Fijnaart voor nu en de toekomst te verbeteren. De capaciteit van de Molenstraat, de huidige ontsluiting, staat onder druk. De aanleg van de nieuwe aansluiting op de Parallelweg levert een aanzienlijke verbetering van de situatie op.

Het tracé van de nieuwe weg loopt deels over gemeentegrond en deels over grond van derden. Gesprekken met de eigenaar van de grond hebben niet geleid tot een akkoord over de verkoop van de grond. Daarom stelt het college de raad voor om een onteigeningsprocedure te starten.

Het college wil tegelijkertijd een fietsverbinding realiseren van de Margrietstraat naar de Molenstraat. De kosten van het totale plan worden begroot op 1.330.000. Daarnaast moet het bestemmingsplan worden aangepast. Het tracé van de nieuwe weg loopt over grond met een agrarische bestemming. De commissie Fysieke Infrastructuur buigt zich op 12 oktober over het plan. De raad beslist op 28 oktober.

Laatst gewijzigd 21 september 2004