Gemeente Moerdijk


BETERE ELEKTRICITEITSVOORZIENING FORT SABINA

Fort Sabina krijgt een elektriciteitsvoorziening met een groter vermogen. Momenteel is de capaciteit zo beperkt dat aan het minimale vereiste, verlichting, amper kan worden voldaan. Regelmatig valt zelfs het licht uit als er een aantal apparaten tegelijk worden gebruikt.

Het fort wekt momenteel eigen stroom op door middel van een aggregaat. Ter verbetering wordt een elektriciteitskabel doorgetrokken naar het fort van het dichtstbijzijnde verdeelpunt. Hoewel het doortrekken van de kabel

4.770 kost, levert de ingreep veel voordelen en op termijn zelfs geld op. De stroomvoorziening wordt goedkoper omdat het bijvullen van het aggregaat een kostbare aangelegenheid is. Daarnaast wordt het mogelijk om de gebruikskosten door te belasten door middel van het plaatsen van een tussenmeter. Met het oog op de toeristisch-recreatieve exploitatie van het fort is de kwaliteitsverbetering gewoon nodig. En het laatste, niet onbelangrijke voordeel: er kan in het fort voortaan koffie gezet worden met het licht aan.

Laatst gewijzigd 21 september 2004