Gemeente Hulst


Persbericht - 21.09.2004

Asbest beperkt verspreid

Deze ochtend ontstond omstreeks 9.00 uur aan de Zuidweg 4 te Hengstdijk een uitslaande brand. Het betrof een brand in een schuur, waarin gras was opgeslagen. Daar het vermoeden bestond dat er asbest was vrijgekomen werd, mede gezien de harde wind uit het zuiden / zuid-westen, een groot gebied rondom de brandhaard afgesloten voor het verkeer.

Naar aanleiding van een onderzoek door de brandweer kon het verspreidingsgebied nader worden bepaald tot het gebied dat omsloten wordt door de Zuidweg, de Blokweg, de Kerkweg, de Lettenburgseweg en de Meerdijk. Ondertussen is duidelijk dat de asbestdeeltjes enkel op een deel van het in het genoemde gebied gelegen akkerland liggen en op een deel van de rijbaan van de Polderweg. Er ligt derhalve geen enkele woning in het gebied.

In de loop van de dag waren diverse wegen afgesloten, waaronder ook de rijksweg N60. Deze afsluitingen zijn in de loop van de middag opgeheven. Enkel de Polderweg blijft voor een bepaald gedeelte afsloten voor het verkeer.

Verder actie
De procedure om te komen tot het verwijderen van het asbest in het verspreidingsgebied is opgestart. Een en ander wordt momenteel in overleg met de verzekeraars opgepakt. De asbest zal zo spoedig mogelijk door een erkend bedrijf worden verwijderd. De asbestdeeltjes die in het aangeduide gebied zijn verspreid, verplaatsen zich niet meer.
Er bestaat geen kans dat deze deeltjes op andere percelen terecht komen.

Rookhinder / schade
Mochten mensen ter plaatse veel rook hebben ingeademd en daarvan hinder ondervinden, worden zij geadviseerd contact op te nemen met de huisarts. Eventuele rookschade dient men te melden bij de eigen verzekeraar (inboedelverzekering).

Informatie
Deze middag wordt bij de inwoners van alle bovengenoemde straten een brief bezorgd met daarin de nodige informatie.
Voor nadere informatie of eventuele vragen kan men terecht op het informatienummer 0114-389135. Voor dringende zaken is na kantoortijden de gemeentevoorlichter bereikbaar op tel. 06-51427331.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl