Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht
21 september 2004 c084

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380

Kwaliteitsimpuls voor het Goffertbad

Het College van B en W van Nijmegen wil het Goffertbad voor ruim 2,1 miljoen euro opknappen. Daarmee blijven alle bestaande functies van het bad overeind. De gemeenteraad besluit in oktober over het voorstel.

De gemeenteraad besloot in februari 2002 dat het Goffertbad open moest blijven. Hiervoor stelde de raad een éénmalig budget van 1 miljoen euro beschikbaar.
Marktpartijen toonden vervolgens belangstelling voor de ontwikkeling van een 'leisure-health'- concept op de locatie van het Goffertbad. Deze ontwikkeling zou samen moeten gaan met een renovatie van het Goffertbad. Dit bleek niet haalbaar, waarna naar nieuwe oplossingen gezocht moest worden. In het voorjaar van 2004 koos het college voor een kwaliteitsimpuls van het Goffertbad zonder dat het extra geld kost. Door Sportfondsen Nijmegen is vervolgens een drietal scenario's uitgewerkt.

- handhaven en renovatie van het Goffertbad in de huidige vorm . - verkleinen van het wateroppervlakte, opsplitsen van het 50 meter bad in een diep en ondiep bassin, een nieuwe waterglijbaan, een complete vernieuwing van het peuter- en kleuterbassin, nieuwe toiletruimten en douches, een personeelsruimte en renovatie van kleedruimten, fietsenstalling, kluisjes en springvoorziening. - identiek met het tweede scenario, met dit verschil dat het 50 meter bassin wordt opgesplitst in een diep en ondiep bassin door middel van een mobiele keerwand en deels beweegbare bodem. Door deze aanpassingen blijft het baantjestrekken over de volledige lengte mogelijk en is gebruik door jongere jeugd in het ondiepe deel mogelijk. Daarmee blijven alle bestaande functies behouden.

Het college geeft de voorkeur aan dit laatste scenario. Het eerste scenario blijkt namelijk niet realiseerbaar zonder extra geld uit de gemeentelijke begroting. Het tweede alternatief voldoet onvoldoende aan de wensen van de gebruikers, met name met betrekking tot het 50 meter bad.

Bij het derde scenario is sprake van een belangrijk kwaliteitsimpuls. De ontbrekende 1.115.000 euro voor de uitvoering van dit scenario, kan worden gedekt uit de ontwikkeling van een deel van het terrein van het Goffertbad. Het gaat daarbij om het voormalige meisjesbad aan de Dukaatstraat.

De gemeenteraad besluit op 20 oktober over dit voorstel. Vervolgens onderzoekt het college hoe het vrijgekomen terrein ontwikkeld kan worden. De gemeenteraad neemt hierover in december een besluit.


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht