Gemeente Zwolle

Zwolle op orde: start bestemmingsplan Aalanden

In Zwolle gelden nu meer dan 250 bestemmingsplannen. Een groot deel van deze plannen is verouderd en in veel gevallen zijn er herzieningen gedaan of is op bepaalde onderdelen vrijstelling verleend. In 2003 heeft de gemeenteraad bepaald dat alle plannen geactualiseerd moeten worden. Het is dan ook de bedoeling dat alle Zwolse wijken een eigen bestemmingsplan krijgen. Dit gebeurt onder de projectnaam: 'Zwolle op Orde.' In het bestemmingsplan worden geen nieuwe regelingen opgenomen. Het gaat bij 'Zwolle op Orde' alleen om bestaand en reeds vastgesteld beleid.

Actualisering bestemmingsplan Aalanden
Het bestemmingsplan voor de Aalanden is nu aan de beurt. Bewoners van de Aalanden zullen daarom de komende tijd meer gemeentemedewerkers dan gebruikelijk tegenkomen in hun wijk. Die zijn bezig met de voorbereidingen, zoals het verrichten van metingen. Alle planologische informatie moet verzameld worden. Daarna brengen de planologen al deze 'puzzelstukjes' over naar een digitaal systeem, zodat de plankaart in de toekomst ook op het internet gezet kan worden. Bij de plankaart moet de gemeente ook voorschriften en een toelichting maken.

Meer informatie
Als het concept voorontwerpbestemmingsplan in grote lijnen gereed is, organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst voor de wijkbewoners. U wordt hierover geïnformeerd, zodra dat aan de orde is.
Het concept voorontwerpbestemmingsplan moet vervolgens vastgesteld worden door het college van B&W. Hierna hebben we het over het voorontwerpbestemmingsplan. Vervolgens gaat het voorontwerp het formele inspraaktraject in.

Meer weten?
Wilt u precies weten welke stappen de gemeente doorloopt vanaf de start tot de uiteindelijke vaststelling van het bestemmingsplan? Kijk dan op de website www.zwolsewijken.nl en ga naar de rubriek 'Zwolle op Orde'. Als u klikt op de rubriek 'de bestemmingsplangebieden' komt u op een kaartje van Zwolle terecht. Klik vervolgens op uw wijk en u komt in het planningschema terecht.


---