Port of Rotterdam

HAVENBEDRIJF ROTTERDAM POSITIEF OVER RIJKSBEGROTING Havenbedrijf Rotterdam positief over rijksbegroting 21-9-2004 14:45:00

Het Havenbedrijf Rotterdam is positief over de begroting die het kabinet vandaag heeft gepresenteerd. Het belang van mainport Rotterdam als economisch kerngebied in de Randstad wordt in het rijksbeleid volop erkend. De Rotterdamse haven krijgt in de begrotingsstukken brede steun van de ministeries van V&W, VROM en EZ.

Het Havenbedrijf blijft daarbij wel aandacht vragen voor een gelijk ondernemersklimaat met eerlijke concurrentieverhoudingen in Europa. Dat is nl. essentieel voor een concurrerende marktpositie van Rotterdam.

Hetzelfde geldt voor de goede bereikbaarheid van/naar het achterland. Het Havenbedrijf vraagt daarom meer prioriteit in de nieuwe MIT-plannen voor vergroting van de capaciteit van de A15, incl. een nieuwe oeververbinding ter hoogte van de Botlektunnel (tunnel/brug), de enige toegangsweg tot het westelijk havengebied.

Het is terecht dat veiligheid (port security) in de V&W-begroting wordt uitgelicht. Het Havenbedrijf zal samen met het ministerie en andere (internationale) partners ook in 2005 verder werken aan beveiliging van de haven tegen terroristische aanslagen.

Havenbedrijf Rotterdam
21-09-2004